Düşen helikopterde KUYRUK bilmecesi

Düşen helikopterde KUYRUK bilmecesi

Alucra’da 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında yaralılara yardıma koşan köylüler, olay anında helikopterin kuyruğunun havadayken koptuğunu iddia etti.

Düşen helikopterde KUYRUK bilmecesi
16px
24px
07.07.2016 11:05
ABONE OLgoogle
Önceki gün akşam saatlerinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, eşi Nihal Şahin, Pilot Yarbay Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara için Ordu-Giresun Havalimanı’nda tören düzenlendi.

PELİN’İN BÜYÜK ACISI

Giresun’da helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen asker ve sivil 7 kişinin cenaze törenine küçük Pelin gözyaşları damgasını vurdu. Hem babası Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin’i, hem de annesi Nihal Şahin’i kaybeden Pelin Şahin, asker selamı verdi, “İkinizi de kaybettim” diyerek ağladı.

BAKANLAR DA KATILDI

Törene vatandaşlarla birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Edilen duanın ardından şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Hem babası Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin'i, hem de annesi Nihal Şahin'i kaybeden Pelin Şahin, asker selamı verdi. Şehitler daha sonra iki özel uçakla memleketlerine gönderildi.

Köylüler: Havada kuyruğu koptu

Alucra’da 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında yaralılara yardıma koşan köylüler, olay anında helikopterin kuyruğunun havadayken koptuğunu iddia etti.

ŞEHİTLERİ ELLERİMLE TAŞIDIM

Kaza yerinde bulunan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Abdullah Çelik, helikopterin arazi şartlarının çok kötü olduğu bir yere düştüğünü belirterek, “5 şehidi ben kendi ellerimle taşıdım. Yayladakiler helikopteri gördüklerini, çok garip sesler geldiğini ve seslerden sonra kuyruğunun koptuğunu söylediler. Arazi şartlarının çok zor olduğu bir yere düşmüş. Köylüler hemen müdahale etmiş, ilk müdahale onlar tarafından yapılmış” dedi.

PATLAMA SESİ DUYULDU

Kaza yerinde yaralılara yardım eden bir vatandaş da, “9 yaralıyı helikopterle gönderdik. Olay yeri tepe bir arazi. Şehitlerimizi battaniyelerde taşıdık. Bir arkadaşımız helikopterden patlama sesini duymuş” dedi. 

Paşa, ölen eşiyle şehit evini ziyarette

Helikopter kazasında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı kurtuldu ancak eşi Nuran ile kızı Berrin’i kaybetmenin acısını yaşıyor.

Tuğgeneral Doğru, bölgede sık sık şehit ailerini ziyaret ediyordu. Bunlardan birini de 10 Mayıs 2015 tarihinde eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru ile gerçekleştirmişti. Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu şehit olan Hava Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun yeni doğum yapan eşi Esra Aydoğdu’yu ve kız bebeğini ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutlamıştı.

8 ay önce evlenmişlerdi

Karamanlı Uzman Çavuş 31 yaşındaki Adem Kara ile eşi Semanur Kara da düşen helikopterdeydi. Uzman çavuşun yaralı kurtulduğu kazada eşi Semanur Kara hayatını kaybetti. Uzman Çavuşun, Erzincanlı olduğu öğrenilen Semanur Kara ile 8 ay önce evlendiği öğrenildi. Karaman’ın Hamidiye Mahallesi’nde yaşayan aile, kaza sonrası büyük şok yaşadı. İşçi emeklisi baba Zekeriya Kara ile ev hanımı anne Nazende Kara aldıkları acı haberle yıkıldı. Anne hastaneye kaldırıldı.

7 yaralı da Gata’da

Helikopter kazasında yaralanan aralarında Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğan’ın da bulunduğu 7 kişi, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edildi. Sadece Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir’in tedavisi Sivas’ta devam ediyor.

Akar’dan yaralıları ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, helikopter kazasında yaralanan Astsubay Cemalettin Çoban ile uzman çavuş Adem Kara’ya Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Akar, hastane bahçesinde hasta yakınları ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra da Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’na gitti.

PİLOT YAKITI BOŞALTMIŞ

Askeri kaynaklara göre düşmeden önce pilotlar kuleye arıza bildirimi yaptı. Cumhuriyet’in haberine göre kurtarma planı için bilgiler gönderen pilotlardan biri ‘Helallik’ istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi. Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde “Ağaçları hamak olarak kullanmak” yolunu seçti. Böylece şehit sayısının daha fazla artması önlenildi.

14 kişilik kaza kırım ekibi

Helikopter kazasıyla ilgili 14 kişilik bir kaza kırım heyetinin bölgeye gideceği öğrenildi. Heyettekilerin 7’si Jandarma Kara Havacılık Komutanlığı, 7’si de Kara Havacılık Okul Komutanlığı’ndan oluşacak. Heyet kazanın nasıl meydana geldiği ile düşüş sebebini araştırıp, enkaz parçalarını inceleyecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde