Dursun Uyar'ın evine Yimpaş haczi

Dursun Uyar'ın evine Yimpaş haczi

YİMPAŞ mağduru yurttaş, yıllar önce Almanya'da başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Dursun Uyar'ın evine Yimpaş haczi
16px
24px
07.12.2014 10:39
ABONE OLgoogle
Almanya’da yaşayan yeşil sermaye mağduru A.Ç. yıllardır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı. Yeşil sermaye mağduru, 164 bin TL alacağı için 4 Aralık 2014 tarihinde Yimpaş Holding ve şirketin patronu Dursun Uyar’ın Yozgat’taki evinde haciz işlemi yaptırdı.

Uyar’ın adına kayıtlı iki gayrimenkule haciz konulması için de işlem başlatıldı. Mağdurun avukatı Dr. Acun Papakçı, “Bundan sonraki aşama haczedilen malların paraya çevrilmesi. Malların alacağı karşılamaması durumunda şirketin iflası için dava açılacak. Şirketin iflas etmesi durumunda hileli iflas nedeniyle Dursun Uyar ve diğer yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız’ dedi.

Binlerce Yimpaş mağdurundan birisi olan A.Ç, parasını geri alabilmek için Yimpaş Holding ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar hakkında Bochum mahkemelerinde dava açtı. Hamm Yüksek Eyalet Mahkemesi, A.Ç’nin Yimpaş’ a yatırdığı 35 bin 790 Avro’nun 20 Temmuz 2000 tarihinden itibaren faiziyle birlikte geri ödenmesine karar verdi. Karar 2009 tarihinde kesinleşti. Almanya’da alınan bu kararın tenfizi (Türkiye’de tanınması) için 2011 yılında Yozgat 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava 25 Eylül 2012 tarihinde kabul edildi. Bu karar Yimpaş Holding AŞ ve Dursun Uyar tarafından temyiz edildi. Yargıtay 13 Şubat 2013 tarihinde temyiz taleplerini reddetti. Yimpaş’ın ve Uyar’ın karar düzeltme talepleri de 13 Haziran 2013 tarihinde reddedildi.

Mağdur A.Ç.’nin alacağı için 6 Eylül 2013 tarihinde İstanbul 6. İcra Dairesi icra takibi başlattı. Yimpaş’ın ve Uyar’ın borcu ödememesi üzerine 3 Aralık 2014 tarihinde borç miktarı olan 164 bin 181 TL için haciz talimatı alındı. 4 Aralık 2014 tarihinde Dursun Uyar’ın Yozgat’taki evinde ve Yimpaş Holding AŞ merkezinde haciz işlemi yapıldı. Ayrıca Dursun Uyar’ın adına kayıtlı iki gayrimenkul tespit edildi. Bu evlere haciz konulması için işlem başlatıldı.

Kombassan hacizde parayı ödemişti

Yeşil sermaye şirketleriyle ilgili gelişmeleri kamuoyuna duyuran Cumhuriyet, bir diğer önemli yeşil sermaye şirketlerinden Kombassan’a geçen ay yapılan haciz işlemini haberleştirmişti. Almanya Hamburg’da yaşayan mağdur E.S, 10 Kasım 2014 tarihinde parasını Kombassan Holding’den haciz yoluyla almak isteyince yeşil sermaye şirketi aynı gün 50 bin TL’yi mağdurun hesabına yatırmıştı. Yimpaş ise mağdura parayı geri ödeme yoluna gitmeyerek evdeki ve şirketteki eşyalara haciz konulmasını tercih etti.

Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde