Dursun Özbek'e sürpriz rakip: Ünlü işadamı başkan adayı

Dursun Özbek'e sürpriz rakip: Ünlü işadamı başkan adayı

Galatasaray'da 20 Ocak'ta yapılacak seçim öncesi iş adamı adaylığını açıkladı

Dursun Özbek'e sürpriz rakip: Ünlü işadamı başkan adayı
16px
24px
20.12.2017 11:49
ABONE OLgoogle

Galatasaray'da 20 Ocak'ta yapılacak seçim öncesi iş adamı Mustafa Cengiz başkanlığa adaylığını açıkladı. 

Fanatik'e konuşan Cengiz resmen aday olduğunu söyledi.

Daha önce de aday olacağını dile getiren Mustafa Cengiz, başkan olması halinde Florya'dan çıkmadan çalışacağının altını çizerken ilk vaadinde de bulundu. Cengiz, futbol aklı olarak Didier Drogba'yı göreve getireceğini söyledi.
 
MUSTAFA CENGİZ KİMDİR? 

Mustafa Cengiz, 1949 yılında Gaziantep Nizip’te doğdu. İlk ve ortaöğretimini Nizip’te, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Köy Kalkınma Kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı.

EN GENÇ GENEL MÜDÜR OLDU

İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamudan ayrıldı ve özel sektörde dış ticaret alanında çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde