Dursun Özbek'e 200 Milyon Dolarlık şok!

Dursun Özbek'e 200 Milyon Dolarlık şok!

Point Oteller Zinciri’nin sahibi ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in 200 milyon dolarlık yatırımı iptal oldu..

Dursun Özbek'e 200 Milyon Dolarlık şok!
16px
24px
16.07.2015 12:44
ABONE OLgoogle
Özbek’in Şancity anlaşması iptal

Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı, İstanbul’un yüzük taşı tabir edilen yerlerinden biri olan Elmadağ’da çok değerli bir araziye sahip. Bu arazi geçmişte Surp Agop Hastanesi ve ünlü Şan Tiyatrosu bulunuyordu.

Vakıf bu araziyi değerlendirmek için Belçika’da bulunan ünlü Türk mimar Şefik Birkiye’ye ait Vizzion Europe ile anlaşmış Şancity adıyla bir proje yapılmasına karar vermişti.

Vakıf yönetimi, söz konusu araziyi 44 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle Birkiye’ye vermişti. Şancity projesi kapsamında hastane, AVM, ofis katlarının bulunduğu karma bir proje ortaya çıkacak.

Bu alanda hafriyat işlemleri de çok hızlı başlamıştı. Uzunca bir süredir şantiyede yaprak kımıldamıyor. İnşaatta işler durunca merak edip araştırdık.

Projeyle ilgili Anıtlar Kurulu’ndan bir karar bekleniyormuş. Bu karar çıkmadan da inşaatın tekrar başlaması zormuş. Bu konuyu araştırırken önemli bir bilgiye de ulaştık. Bu proje kapsamında bir de beş yıldızlı otel var. Özbek Turizm’in sahibi Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile anlaşma yapılmıştı.

Point Oteller Zinciri’nin sahibi Özbek, 200 milyon dolarlık bir yatırımla buraya 221 odalı bir otel yapacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı. Bize gelen bilgilere göre Özbek’in şirketi ile anlaşma iptal edilmiş. İptal gerekçesini öğrenemedik. Yeni bilgilere ulaşırsak yine bu sayfalarda paylaşacağız…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde