Durmuş Yılmaz: IMF’yi iktidar davet etti, yeni anlaşmaya mı hazırlanılıyor?

Durmuş Yılmaz: IMF’yi iktidar davet etti, yeni anlaşmaya mı hazırlanılıyor?

Yılmaz, “IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen’i, Ankara’da görünce insanın aklına, iktidar IMF ile yeni bir anlaşma yapmaya mı hazırlanıyor sorusu gelmiyor değil” diye konuştu.

Durmuş Yılmaz: IMF’yi iktidar davet etti, yeni anlaşmaya mı hazırlanılıyor?
16px
24px
24.09.2019 12:20
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti’nin ekonomi kurmayı Durmuş Yılmaz, ‘IMF’yi Türkiye’ye iktidarın davet ettiğini’ belirterek, görüşmede IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen gibi üst düzey bir ismin olmasının ‘iktidarın yeni bir anlaşma yapmaya hazırlandığına’ işaret ettiğini belirtti.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre görüşmenin ‘gizli saklı yapılmadığını’ vurgulayan Durmuş Yılmaz, “IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen’i, Ankara’da görünce insanın aklına, iktidar IMF ile yeni bir anlaşma yapmaya mı hazırlanıyor sorusu gelmiyor değil” diye konuştu.

Yılmaz bu süreçte IMF’nin muhalefeti de dinlemek istediğini belirterek şöyle konuştu: “TBMM’deki odamı arayıp görüşme talebini iletmişler. Yönetim görevim olmadığı için partime sordum, olumlu yanıt alınca görüşmeye gittim. Ortada gizli kapaklı bir durum yok”

Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre görüşmeye CHP Sözcüsü Faik Öztrak, IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen, IMF Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan ve IMF Türkiye Yerleşik Temsilcisi Ben Kelmason katıldı.

Durmuş, Thomsen’in normalde bu düzeydeki görüşmelerde olmadığını vurgulayarak neden Türkiye’de olduğuna anlam veremediğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Dördüncü madde görüşmeleri normalde IMF’nin alt düzey teknik uzmanlarıyla yürütülür. Thomsen gibi yöneticiler ise daha üst düzeydeki anlaşma ve görüşmeler için devreye girer.”  Görüşmeler bitti: İşte IMF'in beklenen açıklaması

Durmuş yaklaşık 40-45 dakika süren görüşmede IMF yetkililerinin Türk heyete üç soru yönelttiğini belirtti: “Birinci soru ekonomiye ilişkin genel değerlendirmeydi. Bunun dışında ‘Ekonominin düzelmesi için neler önerebilirsiniz’ ve ‘Faiz indirimlerine rağmen lira sizce neden görece istikrarlı kaldı’ şeklinde iki soru sordular. Faiz indirimlerine rağmen dövizin artmamasının ekonominin büyümemesinden, iç talebin düşmesinden kaynaklandığını anlattım ve ‘Ekonomi büyümeyince dövize talep olmuyor, cari fazla veriliyor, olay bu’ dedim.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde