‘Dur’ diyen Tunuslulara ‘Sizi öldürmüyorum ki’ dedi

‘Dur’ diyen Tunuslulara ‘Sizi öldürmüyorum ki’ dedi

Tunus’ta plajda Batılı turistleri vuran teröristi durdurmaya çalışan yerel halktan kişiler, “Niye bu insanları öldürüyorsun?” diye bağırdı, inşaat işçileri saldırgana tuğla ve çimento torbaları attı. Ancak terörist..

‘Dur’ diyen Tunuslulara ‘Sizi öldürmüyorum ki’ dedi
16px
24px
29.06.2015 05:23
ABONE OLgoogle
Tunus’ta plajda Batılı turistleri vuran teröristi durdurmaya çalışan yerel halktan kişiler, “Niye bu insanları öldürüyorsun?” diye bağırdı, inşaat işçileri saldırgana tuğla ve çimento torbaları attı. Ancak terörist, Tunuslulara alaycı bir şekilde “Sizi öldürmüyorum ki” diyerek turistleri vurmaya devam etti. 

Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus’un Susa kentindeki Riu Imperial Marhaba Oteli’nin plajında 38 kişiyi katlettikten sonra güvenlik güçleri tarafından öldürülen Seyfeddin Rezgui Yakubi (23) adlı saldırganı durdurmak için çevredeki Tunusluların büyük çaba harcadığı ancak teröristin onlara aldırış etmediği ortaya çıktı.

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) üstlendiği saldırıda sadece yabancı turistleri hedef alan Yakubi’yi yerel halktan kişilerin engellemeye çalıştığı tanık ifadelerinde yer buldu. Batılı turistler, Tunusluların plajda elinde kalaşnikofla yürüyen teröriste “Niye bu insanları öldürüyorsun?” diye bağırdığını anlattı. Tanıklar ayrıca, çevredeki inşaatlarda çalışan işçilerin, Yakubi’nin üzerine çimento torbaları ve tuğlalar atarak onu vurmaya çalıştığını ifade etti.

Saldırgan ise Tunuslulara alaycı bir şekilde “Sizi öldürmüyorum ki” diyerek yoluna devam etti. Tunuslu bir genç olan teröristin, sahilde silahıyla yürürken çekilen görüntüsü de görgü tanıklarının ifadeleriyle örtüştü. Görüntüde terörist yürürken, arkasında Tunuslu olduğu düşünülen kişiler bulunuyor. Yakubi ise kendisini izleyen bu kişilere karşı herhangi bir hamlede bulunmadan yoluna devam ediyor.

BREAK DANS YAPMIŞ

Yakubi’nin 2010 yılında çekilmiş bir videosu yayınlandı. Yakubi videoda kot pantalon, kapşonlu polar ve bir beyzbol şapkası giymiş halde break dans yaparken görülüyor. Yeğeninin her genç gibi cafelere gittiğini, arkadaşlarıyla futbol oynadığını anlatan Yakubi’nin amcası Ali bin Muhammed,  “Jöle kullanırdı, en iyi kıyafetleri giyerdi ve break dans yapardı. Hatta yarışmalara bile katılırdı” dedi.

Yeğeninin aşırılık yanlısı olduğuna dair işaretler görmediğini kaydeden amca, “Sakal bile bırakmazdı. Onu sakallı kişilerle de görmedim” diye konuştu.

REAL MADRİD TARAFTARI

Seyfeddin Rezgui Yakubi’nin Facebook sayfasına bakıldığında İspanyol futbol takımı Real Madrid’e sempati duyduğu gibi detaylar göze çarptı. Facebook hesabından Yakubi’nin geçtiğimiz yılın başlarına kadar radikal paylaşımlar yapmadığı da görüldü.

Tunus’ta yayın yapan Mosaique Radyosu, Yakubi’nin katliamı yaptığı plajdan yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki camilerde radikalleştiğini iddia etti. Tunus Başbakanı Habib Essid önceki gün saldırı sonrası aşırılık yanlılarına karşı alınacak önlemler arasında kanunlara uymayan camilerin kapatılacağını saymıştı.

Tunus’ta aşırılık yanlısı propagandaların yapıldığı yaklaşık 80 camininin bir hafta içinde kapatılması bekleniyor. 

5 dakikada katliam


Tunus’ta 39 kişinin öldüğü otel saldırısını IŞİD üstlenirken turistlerin önemli bir kısmı ülkeyi terk etti.  Saldırıda ölenlerin çoğunun İngiliz olduğu açıklandı. Öldürülen 38 kişiden kimliği tespit edilenler arasında 15 İngiliz, 1 Alman, 1 Belçikalı ve 1 İrlandalının yer aldığı ifade edildi. Güzellik uzmanlığı üzerine blog yazan 24 yaşındaki Carly Lovett, saldırıda hayatını kaybetti. İrlandalı Lorna Carty adlı hemşire de eşiyle birlikte gittiği tatilde canından oldu.

Karısıyla tatil yapan İngiliz bir turist, “Tanık olduğumuz şey dehşet vericiydi. İnanılmaz şekilde öldürüyordu. Oteli bildiği çok açıktı. İnsanları öldürmesi 7 dakika sürdü” diye konuştu. Yetkililer ise saldırının 5 dakika sürdüğünü açıkladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde