Dünyayı yerinden oynatacak kararı imzaladı

Dünyayı yerinden oynatacak kararı imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzaladı.

Dünyayı yerinden oynatacak kararı imzaladı
16px
24px
25.03.2019 20:20
ABONE OLgoogle

Trump, Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyan başkanlık kararını Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından imzaladı.

ABD Başkanı, kararnameyi imzaladıktan sonra "Bunun gerçekleşmesi uzun zaman aldı. Bunu İsrail halkına ver" ifadelerini kullandı. 

Trump'a "İsrail'in şimdiye kadar daha iyi bir arkadaşı olmamıştı" şeklinde yanıt veren Netanyahu "İsrail tıpkı 1967'de dik durduğu gibi, 1973'te dik durduğu gibi, bugün de dik duruyor. Asla pes etmeyiz" dedi. 

?ref_src=twsrc%5Etfw">March 21, 2019

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise "İsrail'in arkasındayız çünkü değerleri bizim değerlerimiz ve onun kavgası bizim kavgamız" şeklinde konuştu. Pence ayrıca, Amerika'nın Irak'ın nükleer silah kullanmasına asla izin vermeyeceğini söyledi. 

Trump, 21 Mart'ta Twitter hesabından "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" demişti.

?İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı. Ancak bu karar, İsrail'in ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu'daki barış çabalarını engelleyerek, bölgede gerilimi daha da artıracak." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde