Dünyanın merakla beklediği faiz kararı açıklandı

Dünyanın merakla beklediği faiz kararı açıklandı

ABD Merkez Bankası Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı

Dünyanın merakla beklediği faiz kararı açıklandı
16px
24px
21.09.2016 19:02
ABONE OLgoogle
ABD Merkez Bankası Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed faiz oranlarını değişiklik yapmadı. Banka maksimum faiz oranını %0.50 de sabit bıraktı. Beklentilerde faizlerin sabit bırakılması yönündeydi. Fed minimum faiz oranı ise %0.25'te sabit bıraktı. 

Fed yetkililerinin iki gün süren toplantı sonrasında ABD ekonomisindeki büyümeye güvendikleri ancak bu büyümenin faizleri artıracak ölçüde olmadığına inandıkları ortaya çıktı. 

Piyasalarda yaz aylarında Fed'in eylülde faiz arttıracağına yönelik ciddi bir algı oluşmuştu. Uzmanlar Fed'in en mantıklı faizi artırma zamanının  Eylül olduğu konusunda hemfikirdi. 

ARALIK AYINA İŞARET EDİLİYOR

Şu anda piyasalardaki algı Fedin faiz oranlarını aralıkta arttıracağını önünde. Çünkü kasım ayında ABD'de genel başkanlık seçimleri yapılıyor. 

YELLEN AÇIKLAMA YAPTI

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen faiz kararı sonrasında açıklama yaptı.

Işte Yellen'ın konuşmasından satır başları:

Fed faiz artırımı için nedenlerin güçlendiği kanısına vardı ancak daha fazla kanıt için bekleme kararı aldı.

ABD ekonomisindeki büyüme toparlanmış görünüyor -Büyümenin ana kaynağı ise hane halkı harcamaları olarak ortaya çıkıyor.

Tüketici fiyat enflasyonunu hala yüzde 2 olan hedefim gerisinde -Faizin artırılmaması ekonomiye güvenilmediği anlamına gelmiyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde