Dünyanın koltuk örtüleri Denizli'den

Dünyanın koltuk örtüleri Denizli'den

Denizli'de halı ve koltuk örtüsü imal eden bir firma Romanya, Almanya, Rusya, Avustralya, Belçika, Polonya ve Ukrayna'ya ihracat yapıyor.

Dünyanın koltuk örtüleri Denizli'den
16px
24px
19.07.2008 22:24
ABONE OLgoogle
Denizli'de halı ve koltuk örtüsü imal eden bir firma Romanya, Almanya, Rusya, Avustralya, Belçika, Polonya ve Ukrayna'ya ihracat yapıyor. Firmanın hedefi, mamullerini diğer ülkelere de satabilmek.

2000 yılında Altınkoza markasıyla piyasaya giren Akz Tekstil, farklı ve ilginç tasarımlı örtüler üretiyor. Firma bünyesindeki Altınkoza örtüleri, koltuğun hem temiz olmasını sağlıyor hem de estetik bir görüntü sunuyor. Örtülerdeki kayma şikayetini de ortadan kaldıran Altınkoza'nın ürün yelpazesinde likralı bürümcük, mikroser spore, flokser elegant ve diplomat pileli örtüler bulunuyor. Bunların bazı tasarımları koltuğun tamamını kaplamıyor, kolları ve bedenini fermuar veya düğmelerle estetik olarak birleştiriyor. Piyasadaki ürünlerden farklı olması sebebiyle öncelikle iç piyasada tutulan Altınkoza örtüleri, şimdi de dünyaya açılmaya hazırlanıyor. İlk olarak Romanya, Almanya, Rusya, Avustralya, Belçika, Polonya ve Ukrayna'ya ihraç edilen örtüler Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Yunanistan, İsrail ve Suriye'ye de numune olarak gönderildi.

Perakendecilikle koltuk örtüsü sektöründe faaliyet göstermeye başladıklarını ve hanımların istekleri doğrultusunda üretime geçtiklerini anlatan Akz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürsoy, klasik örtü yerine değişik ve ilginç tasarımlar geliştirdiklerini söyledi. Bu şekilde görüntü güzelliği oluşturduklarını ifade eden Gürsoy, "Hanımlar, devamlı koltuk örtülerini düzeltmekle uğraşıyordu. Ayrıca örtünün bir yeri kirlendiğinde tamamen kaldırıp yıkamak zorundaydı. Bizim amacımız sadece koltuk veya halıların temiz olmasını sağlamak değil, örtülere farklılık kazandırmaktı. İşte bunun için koltuğun kolları ve bedenini parça parça yapılarak, fermuar veya düğmelerle birleştirdik. Böylece örtünün sadece kirlenen bölümü çıkarılabilir hale geldi." dedi.

Kaymayı ortadan kaldırmak için de takılma yerlerine kumaş, sünger, plastik, tahta ve sunta parçalarıyla destek sağladıklarını açıklayan Gürsoy, "Ürünlerimiz, 30 çeşit koltuğa uyuyor. Örtülerimizle hanımlar, eski koltuklarını ucuz yoldan kamufle ediyor veya yeni koltuklarının kirlenmesini önlüyor." şeklinde konuştu.

Mamullerini dünyaya tanıtmak istediklerini de kaydeden İbrahim Gürsoy, şunları söyledi: "2009 yılında piyasaya çıkaracağımız ve büyük ilgi göreceğini tahmin ettiğimiz örtümüzün çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz, her sene kendimizi yenilemek ve yeni ürünleri müşterilerimizin karşısına çıkarmak. Bunun sonucunda Altınkoza ile markalaşmayı hedefliyoruz."

Denizli/Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde