Dünyanın en zengini, Ülker'e ortak oluyor

Dünyanın en zengini, Ülker'e ortak oluyor

Dünyanın en zenginleri arasında adı geçen Brunei Sultanı Hasan El Bolkiah, Ülker'in yağ şirketi Marsan'a yüzde 20 ortak oluyor. Dünyanın en zenginleri arasında adı geçen Brunei Sultanı Hasan El Bolkiah, Ülker'in yağ şirketi Marsan'a yüzde 20 ortak oluyor.

Dünyanın en zengini, Ülker'e ortak oluyor
16px
24px
25.12.2010 16:26
ABONE OLgoogle

Dünyanın en zenginleri arasında adı geçen Brunei Sultanı Hasan El Bolkiah, Ülker'in yağ şirketi Marsan'a yüzde 20 ortak oluyor.

Sultan'ın Maliye Bakanlığı'ndaki yardımcısı bir zirve için Türkiye'ye geldiğinde Ülker'le Marsan Gıda'ya ortaklık konusunu görüştü.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; daha sonra devam eden görüşmelerle ortaklık gerçekleşme noktasına geldi.

Bu ortaklığın sadece margarin ve sıvı yağ işlerini kapsayacağı belirtiliyor. Brunei Sultanlığı'nın Marsan Gıda'daki yüzde 20 hisseye sahip olmak için ne kadar kaynak ayıracağı henüz netleşmedi.

Fonlar aracılığıyla Türkiye dahil birçok piyasada finansal yatırımları bulunan Brunei Sultanlığı'nın ortaklığıyla Marsan Gıda'nın Adana'daki fabrikası, "Türkiye'nin tek alana kurulu en büyük yağ tesisi" olacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde