Dünyanın en zengin ikinci isminden sürpriz 'Para' tavsiyesi

Dünyanın en zengin ikinci isminden sürpriz 'Para' tavsiyesi

ABD'li milyarder Warren Buffet, 75 yılda kendine bir imparatorluk kurmuş olsa da gençlere kariyer tavsiyesi: Para odaklı olmayın

Dünyanın en zengin ikinci isminden sürpriz 'Para' tavsiyesi
16px
24px
09.05.2017 15:55
ABONE OLgoogle

Dünyanın en zengin ikinci ismi Warren Buffet, kurucusu olduğu Berkshire Hathaway'in 2017 Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Yaklaşık 40 bin ziyaretçinin izlediği Kurul'a ortağı Charlie Munger ile katılan Buffet, yatırımcıların yanı sıra gençlere de tavsiyelerde bulundu.

86 yaşındaki piyasa kurdu, hayata yeni atılan gençlere "Paraya ihtiyacınız olmasaydı yapmak isteyeceğiniz iş neyse o işe yönelin" diyerek seslendi. 

Buffet, "Yaşlandığınızda hayatınızla ilgili size ne iyi hissettirecek bunu düşünmeniz lazım. Ya da en azından o yöne yönelmelisiniz" diye konuştu.

"Gerçekten yapmak istediğiniz bir şey varsa 93 yaşına kadar beklemeyin" diyen 93 yaşındaki Munger ise sözlerine şöyle devam etti:

"Tutkulu olduğunuz işle insanların yararına hizmet edecek işin kesişimini bulmalısınız. Bu kesişimi bulamadıkça mutlu olamazsınız."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde