Dünyanın en pahalı yatı

Dünyanın en pahalı yatı

Monaco'nun Caddeleleri adını taşıyacak yeni gemi dünyanın en pahalısı olacak.

Dünyanın en pahalı yatı
16px
24px
17.01.2011 17:04
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 155 metre boyunda yapılması tasarlanan geminin fiyatı da yaklaşık 1.1 milyar doları bulurken, gemi Monte Carlo'un bir bölümünden esinlenmiş.

Yapımına başlanan gemide Monte Carlo Kumarhanesi, yarış pisti, yüzme havuzu, tennis kortu, minyatür otomobil parkuru ve Hotel de Paris gibi şehrin ünlü mekanlarının mınyatürleri bulunuyor.

Turistik gemilerin klasik güverte görünümünden farklı olarak yüzme platformlarının yerine Monte Carlo'dan özel getirilen kumlardan oluşan sahil olacak.

Süper gemi 16 misafir ve 70 kadar görevli taşırken, 445 metrekare ve 3 katlı olarak tasarlanmiş.

Üst katta 7adet misafir bölümü bulunurken, her bölümde banyo, yatakodasi, elbise dolapları, resepsiyon ve balkonlar bulunuyor.

Gemiyi tasarlayan şirket Yatch Island Design, modelin araba yarışlarından yolacikarak düşünüldüğünü belirterek firma müdürü Rob McPherson yatı “yuzen şehir “olarak tanımlıyor.

Gemi bittiğinde dünyanın en pahalı yatı olan ve Roman Abramovich'in sahibi olduğu 1 milyar dolarlık “Eclipse” adlı yatın fiyatını da geçerek 1.1 milyar dolara malolacak.

Muhteşem yata ait bir helikopter ve bir denizaltı da bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde