Dünyanın en önemli KOBİ merkezi İstanbul'da açılıyor

Dünyanın en önemli KOBİ merkezi İstanbul'da açılıyor

TOBB ve Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı Merkezi İstanbul’da açılıyor.

Dünyanın en önemli KOBİ merkezi İstanbul'da açılıyor
16px
24px
21.05.2015 11:34
ABONE OLgoogle
TOBB ve Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı Merkezi’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Genel Sekreteri John Danilovich’in katılımlarıyla 23 Mayıs Cumartesi günü, saat 10.30’de İstanbul TOBB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 9 aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nı oluşturduklarını belirterek, “130’un üzerinde ülkede örgütlü, 10 bin oda ve 6,5 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük iş örgütü olan ICC ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Dünya KOBİ Forumu Vakfı (World SME Forum) adıyla yeni bir iş örgütünün İstanbul merkezli olarak kurulması çalışmalarını tamamladık. 

Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın kuruluşuyla, KOBİ’ler aracılığıyla küresel ekonomik büyümenin desteklenmesi ve büyük şirketler ile KOBİ’ler arasında etkin değer zincirlerinin kurulması için önemli bir küresel adım Türkiye’nin önderliğinde atılmış olacak” diye konuştu.

Öncelik KOBİ’lerin küresel ekonomiye entegrasyonu

Bu sene Türkiye’nin G20 ve B20 dönem başkanlığının “Küresel ekonomi kimseyi dışlamamalı, daha kapsayıcı olmalı” sloganıyla başladığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda hem G20’de, hem de B20’de KOBİ’lerin küresel ekonomiye entegrasyonunu artıracak çalışmaları öncelikli olarak gördüklerini anlattı.

Bu çalışmaları koordine etmek için B20 bünyesinde ilk defa KOBİ’ler ve Girişimcilik görev gücünün kurulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Ayrıca hükümetimizin öncülüğü ve tüm G20 hükümetlerinin destekleriyle KOBİ’lere küresel ölçekte hamilik yapacak, KOBİ’lerin hak ve menfaatleri için uluslararası bir iş örgütü kurulması prensip kararı alınmıştı. Bu çerçevede, Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nı oluşturduk” dedi.

PROGRAM:
Tarih : 23 Mayıs 2015 Cumartesi 
Saat    : 10.30
Yer     : İstanbul TOBB Hizmet Binası (Esentepe Mah. Talatpaşa Caddesi, Harman 
      Sokak, No: 10 Levent, Şişli – İSTANBUL)                                          
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde