Dünyanın en iyi 10 işadamı

Dünyanın en iyi 10 işadamı

ABD’li işdünyası dergisi Fortune 2011, yılın işadamlarını açıkladı. İşte top 10...

Dünyanın en iyi 10 işadamı
16px
24px
18.11.2011 06:43
ABONE OLgoogle


İşdünyasının zirvesi için 2011 çalkantılı bir yıl oldu. Avrupa’da yaşanan krizin yanısıra, ABD’de artan işsizlik oranı sonrası Wall Street eylemleri 2011’de liderler büyük testlerden geçti.

ABD’li işdünyası dergisi Fortune 2011, yılın işadamları listesini hazırlamakta zorluk çekmediğini açıklayarak, “Görülmemiş olayların yaşandığı 2011’de büyük hikayeler bulmakta zorlanmadık” dedi. Dergi Starbucks’ın Kurucusu Howard D. Schultz birinciliğe oturturken, Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent’e 9. oldu.

Starbucks’ın kurucusu ve CEO’su Howard D. Schultz 2008 yılından beri şirketini yenileyerek, 2011 yılında Starbucks’ı sembol şirket haline dönüştürdü. Bu yıl Starbuck’s rekor gelir ve kar elde ederek zirveye çıktı. ABD’de yaşanan yüksek işsizliğe karşın Washington’la mücadele ederek yeni işler yarattı.

Türk diplomat aileden gelen, ABD’de doğan Muhtar Kent, Coca-Cola’da 1978 yılında çalışmaya başladı ve 2008 yılında şirketin tepesine çıktı. Onun liderliğinde Coca-Cola şişeleme ve dağıtım altyapısında, hızlı kentleşme ve nüfus artışına sahip yükselen pazarlar olan Çin, Hindistan ve Meksika’da büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Ve böylelikle güçlü bir talep artışı yakaladı.

Rakamlar hikayeyi anlatıyor: Bu yılın üçüncü çeyreğinde Çin’de yüzde 11, Hindisten’de yüzde 19 büyürken, olgunlaşmış bir pazar olan Kuzey Amerika pazarında yüzde 1 büyüdü. Kent’in etkili yönetim, Coca-Cola’ya küresel dağıtım ağı, eşsiz marka bilinirliği sağladı.

Başında 27 yaşında CEO bulunan Facebook, bu yıl cirosunu ikiye katladı. Gıda fiyatlarının hızlı yükselişine karşın, Jim Skinner McDonald’s’ın kârlılığını artırdı. Geçmişin cazibeli Amerikan okul markası olan Ralph Lauren, Çinli tüketicilere satıldı. LinkedIn yaratıcısı Reid Hoffman ve Groupon’un yaratıcısı Andrew Mason sosyal ağ siteleriyle geniş bir kitleye ulaştılar.

Dünyanın en iyi 10 işadamı

1- Starbucks’ın Kurucusu Howard D. Schultz
2- Amazon CEO Jeffrey P. Bezos
3- Chevron John J. Watson
4- LinkedIn Kurucusu Reid Hoffman
5- McDonald’s CEO James A. Skinner
6- Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg
7- Kraft Foods CEO Irene B. Rosenfeld
8- Apple CEO Tim Cook
9- Coca-Cola CEO Muhtar Kent
10- IBM CEO Samuel J. Palmisano

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde