Dünyanın en hızlı özel jeti ne zaman havada?

Dünyanın en hızlı özel jeti ne zaman havada?

Havacılık şirketi Lockheed Martin dünyanın en hızlı özel jetini yapmak istiyor.

Dünyanın en hızlı özel jeti ne zaman havada?
16px
24px
18.12.2017 12:45
ABONE OLgoogle

CNBC’de yer alan habere göre, şirket, Aerion Corp ile bir mutabakat imzaladı. İki şirket cuma günü bir araya gelerek ses hızını aşabilen bir özel jetin nasıl üretilebileceği konusunda fikir birliğne vardı.

Bu anlaşma Aerion şirketine önemli bir partner daha kazandırdı. Aerion daha önce uçak üreticisi Airbus ile özel jetin tasarımı ve motoru üzerinde çalışacağını açıklamıştı.

Lockheed ses hızını aşabilen daha sessiz bir jet geliştirmek için NASA ile birlikte çalışıyor. Ses hızını aşabilen özel jet üretmek ABD’de 1973 yılında yasaklandı.

Aerion’un milyarder Başkanı Robert Bass, “Süpersonik bilgi birikimi söz konusu olduğunda, Lockheed Martin’in yetenekleri iyi biliniyor ve aslında bu bilgiler efsanevi” dedi. İlk uçuşun 2023 yılında yapılması planlanıyor.

Yeni uçak 12 yolcu taşıyabilecek. Normalde 7 saat olan New York’tan Londra’ya 4 saatte gidebilecek. Böylece kullanıcısına 3 saat kazandırabilecek.

Ticari süpersonik uçuşlar, 2003’te ölümcül bir kaza sonrasında talebi düşürmek için sonlandırılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde