Dünyanın en güçlü iş kadınları arasına girdiler

Dünyanın en güçlü iş kadınları arasına girdiler

Financial Times tarafından düzenlenen 'Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını listesine Türkiye'den 2 isim girdi

Dünyanın en güçlü iş kadınları arasına girdiler
16px
24px
17.11.2011 07:56
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Financial Times tarafından düzenlenen 'Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını (Top 50 Women In World Business)' listesinde ikinci sırada yer aldı.

CEO (üst yönetici) rolündeki ya da şirketlere ait bütün yönetimsel gücü ellerinde bulunduran kadınların değerlendirilidiği listede Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer de yer aldı.

Dünyanın 'en etkin' ekonomi yayınlarından olan Financial Times'ın, geçen yıl da listede üçüncü sırada bulunan Güler Sabancı'ya ilişkin tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi: "Büyük Türk holdinginin Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ülkenin politik ve sosyal hayatında bir güç. Güler Sabancı, sadece Türkiye'nin en büyük finansal ve sanayi şirketler grubundan biri olan Sabancı Topluluğu'nun ana şirketi Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu başkanı değil, aynı zamanda ülkenin kültürel hayatında da önemli bir güç. Dedesi Hacı Ömer Sabancı tarafından kurulan şirketin üçüncü nesil yöneticisi. Pamuk ve tekstil ticaret şirketi olarak kurulan şirket, şimdi finansal hizmetler, lastik, çimento, enerji ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteriyor."

FT'nin listesine, şirketlerin CEO'ları ya da bütün yönetim gücünü ellerinde bulunduran kadınlar girebiliyor. Listedeki finansal iştiraklerin CEO'ları arasında Santander Grubu'nun İngiltere iştirakinin CEO'su Ana Botin ile Güney Afrika'nın en büyük finansal hizmet şirketlerinden çoğunluk hissesi Barclays'e ait Absa'yı yöneten Maria Ramos ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer yer aldı.

ZİRVEDEKİ 10 İŞ KADINI

1. Irene Rosenfeld (Kraft Foods)

2. Güler Sabancı (Sabancı Holding)

3. Indra Nooyi (PepsiCo)

4. Ursula Burns (Xerox)

5. Andrea Jung (Avon Products)

6. Ellen Kullman (DuPont)

7. Dong Mingzhu (Gree Electric Appliances)

8. Angela Ahrendts (Burberry)

9. Yoshiko Shinohara (Temp Holdings)

10. Chanda Kochhar (ICICI Bank)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde