Dünyanın en büyük para yöneticisinden ilginç Türkiye tavsiyesi

Dünyanın en büyük para yöneticisinden ilginç Türkiye tavsiyesi

Dünyanın en büyük portföy yönetim şirketlerinden BlackRock; Türkiye, Rusya ve Güney Afrika tahvillerinin cazip olduğunu düşünüyor.

Dünyanın en büyük para yöneticisinden ilginç Türkiye tavsiyesi
16px
24px
14.03.2018 22:47
ABONE OLgoogle

BlackRock Gelişmekte Olan Ülkeler Sabit Getirili Menkul Kıymetler Direktörü Sergio Trigo Paz, Rusya ve Güney Afrika’ya oranla Türk tahvillerinin göreceli olarak çekici olduğunu kaydetti.

Paz, "Güney Afrika ve Rusya’da yüzde 6’ya oranla, Türkiye yüzde 12,5 carry imkanı ile insanların paralarını park edebileceği bir yere dönüşüyor." ifadelerini kullandı.

Paz, Türkiye’de büyümenin çok güçlü olmasa da süreceğini, enflasyonun zirve yapmasına rağmen Merkez Bankası’nın harekete geçmeyebileceğini belirtti.

Yatırımcıların Rusya’da büyümenin geri döndüğünü gördüğünü kaydeden Paz’a göre merkez bankasının faiz indirimi için Rusya’da daha alanı var.

Paz şöyle konuştu: "Bu Rusya’yı cazip kılıyor ancak çok da değil. Çünkü bu durum büyük ölçüde fiyatlandı. Güney Afrika’da yönetimin değiştiğini, büyümenin geri döndüğünü ve faiz indirimi potansiyeli görüyorsunuz. Güney Afrika hikayesi gündeminizin ilk sıralarında olmasını istersiniz."

BHT

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde