Dünyanın en büyük adliye skandalı!

Dünyanın en büyük adliye skandalı!

Dünyanın en büyük adliye binası’ sloganıyla hizmete açılan Anadolu Adalet Sarayı’ndaki inşaat hataları çalışanları çileden çıkardı.

Dünyanın en büyük adliye skandalı!
16px
24px
22.02.2013 06:51
ABONE OLgoogle

‘Dünyanın en büyük adliye binası’ sloganıyla hizmete açılan Anadolu Adalet Sarayı’ndaki inşaat hataları çalışanları çileden çıkardı.

Kartal’da inşa edilen Anadolu Adalet Sarayı, 1 Şubat’ta hizmete girdi. Hergün binlerce kişinin kapısından girdiği adliyede merdiven yok, asansörlerse yetersiz.

Beş blok halinde inşa edilen kompleks, sadece giriş katından birbirine bağlı. Bu durum bir yandan çalışan ve vatandaşları zorda bırakırken bir yandan da güvenlik zaafiyetine neden oluyor.

Hatalı inşa edilen tesisat yüzünden mahkemeleri sık sık su basıyor. Yerlerin kaygan granitten yapılması de sık sık kazaların yaşanmasına neden oluyor. Yapım hatalarını gidermek için Adalet sarayının tesliminden bu yana 1 milyon 800 bin liralık ekstra harcama yapıldığı iddia edilyor.

Soruşturma açıldı

Başsavcılık yapım hatalarıyla ilgili soruşturma başlattı. 9 bilirkişi adliyedeki eksiklikleri tespit etti. Soruşturmanın, yüklenici ve taşeron firmaların yanı sıra Bayındırlık ve Adalet bakanlığı görevlilerini de kapsayacağı belirtildi.

Avukatlar isyan etti

Anadolu Adalet Sarayı’ındaki eksiklikler ve inşa hataları avukatları da isyan ettirdi. Kartal Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, adliye önünde bir açıklamayla durumu protesto etti:

- 4 bin 600 odalı adliyede avukatlara sadece 2 oda ve 7 vestiyer ayrılmış.

- Zemin kaplaması kalitesiz malzemeden yapıldığın için sık sık düşme olayları yaşanıyor.

- Bloklar arası ulaşım çok zor

- Engelliler iiçin sesli uyarı sistemleri ve yürüyüş bantı yok.

- Adliye içindeki kafeteryaların fiyatları birbirinden farklı ve diğer adliyelere göre çok yüksek.

- Adliye telefonla ulaşmanın zor olması büyük problem.

Bülent Aydoğdu/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde