Dünyada yeni akım: Robotuyla nişanlanan kadın evlenmek istiyor

Dünyada yeni akım: Robotuyla nişanlanan kadın evlenmek istiyor

Pek çok yalnız insan evine robot alıp onunla arkadaşlık yapmaya hatta aşk yaşamaya başladı.

Dünyada yeni akım: Robotuyla nişanlanan kadın evlenmek istiyor
16px
24px
07.06.2017 12:56
ABONE OLgoogle

Murat Gülderen'in köşe yazısından alıntı

Roboseksüellik nedir ve nasıl akım haline geldi?

Şu an teknoloji devleri tüm inovasyon musluklarını açmış yapay zekalı robotları nasıl daha çok insana benzetirim diye uğraşıyor. Öyle ki artık 'yapay zeka insanı alt edecek mi' tartışmaları hız kazandı. Hatta bu gelişmeler nedeniyle yok olacak meslekler de belli oldu.

Bunların başında ise depoculuk, kasiyerlik, imalat, resepsiyonistlik, taşımacılık geliyor. Şu an gelinen noktada insanları taklit eden, sesleri ayırt edebilen, tepkileri ölçen, geniş veri kapasitesiyle sorulan sorulara anında yanıt verebilen, garsonluk yapabilen robotların hayatın akışını nasıl değiştirdiğini rahatlıkla görebiliyoruz.

?Bu robotları fiziksel görünüm olarak insanlardan ayırmak da artık çok zorlaştı. Hatta pek çok yalnız insan evine robot alıp onunla arkadaşlık yapmaya hatta aşk yaşamaya başladı. Robotlarla aşk yaşayanlara ‘roboseksüel’ deniliyormuş. Bunu da yeni öğrendik. Yani teknoloji sonunda cinsel tercihlere de bir terim kazandırdı. Bu yönde de bir akım başlamış oldu.

EVLENMEK İSTİYOR

Kendini roboseksüel olarak ifade eden pek çok insan var. Bunlardan biri de Fransa’da yaşayan Lily adlı bir kadın. Robotuyla nişanlanan Lily, onunla evlenmek için yasa çıkmasını bekliyor. Bu durum gelecek 20 yıl içinde duygusal yakınlaşmalarda zorluk çeken tüm insanların bu boşluğu robotlarla dolduracağının bir göstergesi olabilir. Bu sadece bir örnek. Dünyada robotlarla ilişki yaşayan yüz binlerce insan var. 

BOŞANMALAR ARTAR

Yani önceleri yanlış tercihler nedeniyle birbirleriyle bir şeyler paylaşamayan, bir süre sonra tahammül sınırları taşan insanlar yanında kimseyi bulamayınca evcil hayvan alırdı şimdi ise direk aşk yaşayacağı robotları tercih ediyorlar. Özetle yeni nesil dijital dünya insanların her şeye karşı bakış açısını değiştirmeye başladığı gibi son olarak cinsel yaşama kadar sıkı müdahalelerde bulundu. Bu durum ileride robot kullanımı arttıkça boşanmaları doğal olarak hızlandıracak, evlilikleri azaltacaktır. 

PSİKOLOJİK ANALİZ ŞART

Ancak bu işin bir de psikolojik boyutu olmalı. İnsan neden robotla ilişki yaşar? Doktorlar bu tür insanların psikolojisini test etmeli ve sapkınlık araştırmaları yapmalı. Önlem alınması gerekiyorsa hemen alınmalı. Teknolojinin doğal olarak bir sonu yok. Ve her gün her alanda yüzlerce ürün icat ediliyor.

Ama bir şey keşfederken ilk önce oradan kazanılacak paranın hesabı yapılıyor. Yani söz konusu icadın topluma zararları ya da faydaları her zaman ikinci planda kalıyor. Çünkü teknoloji öyle bir boyuta ulaştı ki, insan o cihazın kendine verebilecek zararı bile umursamıyor. Dijital dünya insanların algısını komple değiştirdi. ‘Her ihtiyacıma teknoloji yetişiyor’ tezi oturdu. Tembellik başladı. Okuma alışkanlıkları bile neredeyse yok oldu. Lütfen dikkat.  

Posta

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde