Dünyada üretilen kusursuz 7 F-16’nın dördü Türkiye’den

Dünyada üretilen kusursuz 7 F-16’nın dördü Türkiye’den

Dünyada bugüne kadar üretilen 3 bin 500 F-16 uçağının 7’sinin kusursuz olarak kayda geçtiğini belirten Milli Savunma Bakanı Gönül “Kusursuz F-16’ların 4’ünü biz ürettik” dedi

Dünyada üretilen kusursuz 7 F-16’nın dördü Türkiye’den
16px
24px
18.02.2011 11:04
ABONE OLgoogle

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş’de (TUSAŞ-TAI) Türkiye’nin en ileri teknolojisinin uygulandığını belirterek “Buraya hangi yabancıyı getirsem, Türkiye imajını değiştirerek geri gidiyor” dedi.

Türk savunma sanayinin son dönemde oldukça ileri bir seviyeye ulaştığını ifade eden Gönül, dünyada bugüne kadar 3 bin 500 F-16 uçağının üretildiğini, bunlardan 7’sinin kusursuz olarak literatüre geçtiğini belirtti. Gönül “Uçak parçası üretiminde de yanılmıyorsam kusur payı 10 binde 2. Bu kusursuz 7 uçaktan 4’ü burada üretildi. Bu Türk mühendislerinin eseridir” dedi.

Türkiye’nin en ileri teknolojisinin TUSAŞ-TAI tesislerinde uygulandığını belirten Gönül “Şu anda Avrupa’nın en büyük nakliye uçağı olan A400M’in ortağı olarak burada üretim yapılıyor. Buna benzer müşterek projeler burada yürütülüyor. Demek ki öncelikle kendimize güvenmemiz gerekiyor, güvenince bu işleri yapabiliyoruz” diye konuştu. TAI’de bin 500 mühendisin görev yaptığını söyleyen Gönül, tesislerde başta F-16 uçakları olmak üzere, insansız hava araçları, helikopter ve uydu sistemlerinin imal edildiğini ve sistem entegrasyonlarının yapıldığını kaydetti. 

Helikopter için yeni pazarlık

Genel maksat helikopter projesi için Amerikan Sikorsky ve İtalyan AgustaWestland ile fiyat pazarlığı kızıştı. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, müsteşarlığının faaliyetleri hakkında gerçekleştirilen brifingde yaptığı açıklamada, “Müzakereler sonucu bir karar verilirse bir ara dönem icra kurulu toplantısı yapılmasını isteyeceğiz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde