Dünyada ilk kez Osmanlı Güzel Koku Günü kutlanacak

Dünyada ilk kez Osmanlı Güzel Koku Günü kutlanacak

Kültür Bakanlığı, Unesco ve Türk koku üreticisi Seluz Fragrance Company‘nin desteğiyle ilk kez Dünya Osmanlı Güzel Koku Günü kutlanmaya başlanacak.

Dünyada ilk kez Osmanlı Güzel Koku Günü kutlanacak
16px
24px
10.02.2015 12:23
ABONE OLgoogle
Türkiye, Dünyaya özel bir gün armağan etmeye hazırlanıyor. Kültür Bakanlığı, Unesco ve Türk koku üreticisi Seluz Fragrance Company‘nin desteğiyle ilk kez Dünya Osmanlı Güzel Koku Günü kutlanmaya başlanacak.  Böylece Sosyolog Bihter Türkan Ergül’ün 8 yıllık araştırmalarının sonucunda gün yüzüne çıkan Osmanlı’nın güzel koku kültürü, 25 Haziran 2015 tarihinden itibaren tüm dünyada konuşuluyor olacak.
 
Kanuni Sultan Süleyman’dan Hürrem Sultan’a, IV.Murat’tan Kösem Sultan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Nurbanu Sultan’a kadar yüzyıllarca hüküm süren Osmanlı kokuları yeniden gün yüzüne çıktı. Dünyanın sayılı koku uzmanlarından olan sosyolog Bihter Türkan Ergül’ün Milli Saraylar arşivinde 8 yıllık araştırmaların sonucunda ortaya çıkardığı Osmanlı’nın güzel koku kültürüne dair çok özel bilgiler, Dolmabahçe Sarayı Saray Koleksiyonları Müzesi’nde, Seluz Fragrance Company ana sponsorluğunda düzenlenen bir konferansla 100’ü aşkın seçkin davetli grubuyla paylaşıldı.
 
Konferans, aynı zamanda dünyanın yeniden Osmanlı kokularını kullanması ve konuşması için atılan tarihi bir adımın da duyurulmasını sağladı.

Kültür Bakanlığı, Unesco ve Seluz Fragrance Company’nin desteğiyle dünyada ilk kez Osmanlı Güzel Koku Günü kutlanacak.

Dünyanın yeniden Osmanlı kokularını kullanmaya ve konuşmaya başlayacağına inandıklarını belirten Bihter Türkan Ergül, araştırmalar sonrası Osmanlı hanedanının kullandığı kokuları yeniden yapmaya başladıklarını açıkladı.
 
Konferansın sonunda Ergül, salonda bulunan Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunu Şehzade Abdülkerim Harun Osmanoğlu'na, Abdülhamid Han'ın kullandığı kokuyu takdim ederken, tüm misafirlere de yine tarihi araştırmalar sonucunda geliştirilmiş Mihrimah Sultan ve Mimar Sinan konseptli kokular hediye edildi. Bihter Türkan Ergül, yeniden ortaya çıkartılan Abdülhamid Han'ın kullandığı kokunun manevi değeri olduğunu ve piyasaya sürülmeyeceğini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde