Dünyaca ünlü markalar Bağdat Caddesi’ni birer birer terk ediyor

Dünyaca ünlü markalar Bağdat Caddesi’ni birer birer terk ediyor

Perakendenin gözbebeği, alışverişin en önemli caddelerinden biri olan İstanbul Kadıköy’deki Bağdat Caddesi son bir yıl içinde ciddi bir sıkıntıya girdi.

Dünyaca ünlü markalar Bağdat Caddesi’ni birer birer terk ediyor
16px
24px
07.03.2016 07:44
ABONE OLgoogle
Yıllardan beri ilk defa caddede 30’a yakın boş dükkan satılık veya kiralık tabelasıyla müşteri bekliyor. Dünya markaları bir bir caddeyi terkederken, bankalar bile şubelerini ana caddeden ara sokaklara taşımaya başladı. Bunda en büyük etken olarak son 10 yılda inanılmaz bir hızla artan dükkan kiraları gösterilirken, oluşan kriz ortamı, düşen talep ve şiddetlenen rekabet de bu olumsuzluğu desteklemiş oluyor.


İstanbul’un en prestijli ve ticaretin, özellikle perakende mağazacılığın en kıymetli güzergahlarından biri olan Bagdat Caddesi, kepenkleri üstüste kapanan önemli markalarıyla kan kaybediyor.

Başta Armani, GAP, Zadig Voltaire, Benetton olmak üzere, global giyim markaları mağazalarını kapatıp caddeyi terkederken, bunları daha başka markaların da takip etmesi bekleniyor. Yıllardır Bağdat Caddesi’nde emlak danışmanlığı yapan firmaların yetkilileri, hiçbir zaman bu tür bir manzarayla karşılaşmadıklarının altını çizerek şu açıklamalarda bulundular:



ALIŞVERİŞ İYİCE DÜŞTÜ

“Mülk sahipleri çok yüksek kira bedelleri istiyor. Bu ana unsuru destekleyen talep de, uluslararası markalar ve bankalar tarafından ortaya çıkınca, aşırı yüksek kiralar artarak devam ediyor. Ticaret ve alışveriş de beklenen seviyenin altında seyrediyor.

Gayrimenkul sahiplerinin zorda kalan firmaların, ödeyemediği kiralar karşılığında ‘Beklerim ama kira indirmem’ görüşü de buna eklenince, kaçınılmaz sona geliniyor: zarar edip caddeyi terkeden markalar ve onlarca boş dükkan. Özellikle geçtiğimiz yılın ikinci yarısı ve 2016 yılının ilk çeyreğinde oluşan kriz ortamıyla ve aşırı düşen talep ve düşük satışlar da bunların üzerine eklenince Bağdat Caddesi maalesef bundan ciddi şekilde payını aldı.”
Mehtap Ertürk/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde