Dünya şokta! Kim Jong-Un tabuttaki görüntüleri deprem etkisi yarattı

Dünya şokta! Kim Jong-Un tabuttaki görüntüleri deprem etkisi yarattı

Dünyayı sürekli füze denemeleri ile şoke eden ve corona virüs salgını sırasında bile yeni denemeler gerçekleştiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu kez sağlık durumuyla gündemde. 

Dünya şokta! Kim Jong-Un tabuttaki görüntüleri deprem etkisi yarattı
16px
24px
28.04.2020 07:18
ABONE OLgoogle

Japonya basını, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "bitkisel hayatta olduğunu" iddia etti. Kuzey Kore devlet radyosu ise, Kim'in çalışmalarına aktif şekilde devam ettiğini duyurdu. ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham da 'Ölmemiş veya iş göremez hale gelmemişse buna şoke olurum' dedi. Kuzey Kore gazetesi Rodong Sinmum ise tartışmalara son noktayı koydu. Şimdi de Kim Jong-un'un cansız bedenini cam bir tabutun içerisinde gösteren fotoğraf, tüm dünyada infial yarattı.

Kuzey Kore lideri hakkında devam eden sayısız söylentinin ortasına düşen bu fotoğraf, viral oldu ve sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Kim'in babasının cenaze töreninden ve 2011 yılına ait olduğu düşünülen ve photoshop ile yapıldığı iddia edilen görüntü, Kim'in başını bir yastık üzerinde olduğu ve kırmızı bir battaniyenin altında olduğunu gösteriyor.

ABD ve Çin, Kuzey Kore liderinin geçirdiği kalp ameliyatını takiben bitkisel hayatta, ağır hasta hatta ölü olduğu iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını bulmaya çalışıyor.

Dün Kuzey Kore basını, Kim tarafından yazıldığı iddia edilen ve bir tatil beldesi inşaatı üzerine kaleme aldığı söylenen bir mektubu yayınladı ve Güney Afrika devlet başkanı Cyril Ramaphosa'ya bir mesaj gönderdiğini iddia ederek hayatta olduğunu göstermek için uğraştı.

Ancak Kim'in yeni görüntülerinin yayınlanmamış olması, spekülasyon çılgınlığını körükledi. Yine de Kuzey Kore liderini bir cam tabutun içerisinde gösteren ve internette paylaşılan fotoğrafın sahte olduğuna inanılıyor.

Japon haber ağı JNN'de ekrana gelmiş olan görüntü, Kim'in 2011 yılında kalp krizinden ölen babası Kim Jong-il'in cenazesinden bir kareyle büyük benzerlik gösteriyor.

İki görüntünün de aynı açıdan çekildiği, tören yastığı ve çiçek aranjmanlarının aynı olduğu dikkat çekiyor. Kim'in de şu anki haline fotoğrafta daha genç olduğu, yüzünün ve omuzlarının üst üste bindiğini gösteriyor.

Sosyal medyada paylaşılan birçok iddia, görüntünün Kim'in hafta sonu öldüğünü iddia ettiği Hong Kong medya kanalı HKSTV'de canlı olarak gösterildiğini ileri sürüyor.

Ancak tabuttaki Kim'in benzer bir photoshop'lanmış bir görüntüsü daha önce Ekim 2017'de Twitter'da paylaşılmıştı. Kim'in hem babası hem de büyükbabası kalp krizinden ölmüştü.

KUZEY KORE İDDİALARI YALANLAMAYA ÇALIŞIYOR

Rodong Sinmum gazetesinin önceki gün yayınlanan baskısına göre Kim, Wonsan Galma'da yeni bir turistik bölgenin inşası için çalışan işçilere teşekkür etti.

Kuzey Kore devlet medyasının Pazar günü liderin yorumlarını haber yaptığı bildirildi. Güney Koreli haber ajansı Yonhap'a göre Kuzey Kore lideri, kuzey Samjiyon şehrinde evler inşa eden işçilere duyduğu minneti dile getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde