Dünya liderlerinden 10 milyar dolar rekor bağış

Dünya liderlerinden 10 milyar dolar rekor bağış

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Suriye Bağışçılar Konferansı'nda 10 milyar dolardan fazla para toplandı.Bu tutar insanlık krizine karşı bugüne kadar toplanan en yüksek bağış oldu.

Dünya liderlerinden 10 milyar dolar rekor bağış
16px
24px
05.02.2016 08:12
ABONE OLgoogle
Sadece 6 milyar dolar bu yıl içinde sağlanırken geri kalan 5 milyar dolar ise önümüzdeki 5 yıl içinde dağıtılacak. Bu yardımdan Suriye'dekilerle aralarında Ürdün, Lübnan ve Türkiye'nin de bulunduğu Suriye'ye komşu ülkelerde yaşayan mülteciler eğitim ve iş sağlanmasında yararlanacak.
 
Konferansın kapanışında düzenlenen basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, bu bağışla birlikte milyonlarca insanın tıbbi yardım, gıda ve barınma ihtiyacının karşılanabileceğini dile getirdi.
 
Cameron şunları söyledi: ''70 ülkenin katıldığı konferans Suriyedeki insanlara şu açık mesajı gönderdi: Sizin yanınızdayız ve Suriye'ye barış gelinceye, bölgede istikrar sağlanıncaya ve Suriyeli mültecilerin evlerine geri dönerek kendi hayatlarını yeniden kuruncaya kadar desteğimizi eksik etmeyeceğiz''
 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ise konferansın büyük bir başarıyla tamamlandığını dile getirdi.
 
Suriye'de savaşın içinde yaşayanlarla komşu ülkelerdeki mültecilere harcanmak üzere bağışta bulunan ülkeler ve bağış tutarları şöyle:
 
Estonya: 2016-17 yılları arasında 1.3 milyon Euro
 
Suudi arabistan: 100 milyon dolar ek yardım
 
Çin: 10 bin ton gıda yardımı
 
Avustralya:25 milyon dolar ek yardım
 
Fransa: 2016-18 yılları arasında 1 milyar Euro ek yardım
 
Avusturya: 60 milyon Euro ek yardım
 
Cameron: “İngiltere’nin üstüne düşeni yaptığı için memnunum”
 
Londra’da bir araya gelen dünya liderleri Suriyeli göçmenlere yardım için 10 milyar dolardan fazla kaynak sağlama sözü verdi. İngiltere Başbakanı David Cameron, konferansta İngiltere’nin üstüne düşeni yaptığı için memnun olduğunu söyledi.
 
Suriye Bağışçılar Konferansı İngiltere’nin başkenti Londra'da düzenlendi. 70’ten fazla liderin bir araya geldiği konferansta, Suriyeli savaş mağdurlarına yardım için 10 milyar dolardan fazla kaynak sağlanacağı duyuruldu.
 
Konferansa katılan ülke liderleri ve uluslararası kuruluşlar yardım için hedeflenen 10 milyar dolara ulaşılması için söz verirken, Avrupa Birliği (AB) de 3.3 milyar dolar yardım yapacağını duyurdu.
 
Suriye Savaşı Mağdurlarına 10 Milyar Dolar Yardım Sözü
 
İngiltere Başbakanı David Cameron konferansta yaptığı konuşmada İngiltere’nin üstüne düşeni yaptığı için memnunum olduğunu ifade ederek,  Suriyeli göçmenler için komşu ülkelerde daha fazla iş ve eğitim imkanı sağlanacağını söyledi.  Cameron 10 milyar doların milyonlarca Suriyelinin sığınma, sağlık ve eğitimi için harcanacağını vurguladı. 
 
Yardımların 4.6 milyonu göçmen ve Suriye içinde yardıma muhtaç 13.5 kişiye ulaştırılması hedefleniyor. İngiltere 1.7 milyar dolar, yardım sözü verirken, Fransa 1 milyar dolar ve ABD 925 milyon dolar yardım yapacağını duyurdu.
 
Ayrıca Avustralya, Belçika, İtalya Polonya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya, İsviçre, Estonya, Danimarka ve Finlandiya da katkıda bulunacaklarını belirtirken,
 
Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk da AB'nin bu yıl içinde 3 milyar euro yardımda bulunacağını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde