Dünya evlerini süsleyen Demorhome artık Türkiye’de

Dünya evlerini süsleyen Demorhome artık Türkiye’de

Burkay Tekstil, özellikle İtalya, Rusya ve Çin gibi ülkelerde 1700 noktada tüketiciyle buluşan Demorhome markasını, anavatanı Türkiye’de beğeniye sund

Dünya evlerini süsleyen Demorhome artık Türkiye’de
16px
24px
07.01.2013 16:51
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 40 yıllık tekstil sektörü tecrübesiyle günümüzde 50’nin üzerinde ülkede markalarıyla yer alan Burkay Tekstil, özellikle İtalya, Rusya ve Çin gibi ülkelerde 1700 noktada tüketiciyle buluşan Demorhome markasını, anavatanı Türkiye’de beğeniye sundu.

Burkay Group Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Ev tekstili dünyasında üretim kabiliyeti, tasarım gücü, farklı satış noktası anlayışı ile global vizyona sahip tek marka olan Demorhome’un kendi ülkesinde rakiplerinden ayrışarak hak ettiği yeri alacağına eminiz”

 1975 yılından bu yana ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren Burkay Tekstil, Uluslararası ev tekstili markası Demorhome’u Türkiye pazarında tüketicilere sundu. Başta İtalya, Rusya ve Çin olmak üzere pek çok ülkede 1700 ayrı noktada alıcıların tercihi olan ve evleri dekore eden marka; artık anavatanında da tüketiciler ile buluşacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Burkay Group Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, markanın tüm patent haklarını aldıklarını vurgulayarak, “Ev tekstili dünyasında üretim kabiliyeti, tasarım gücü, farklı satış noktası anlayışı ile global vizyona sahip tek marka olan Demorhome’un kendi ülkesinde rakiplerinden ayrışarak hak ettiği yeri alacağına eminiz” dedi.

 Hedef 5 bin satış noktası

Burkay, tüketiciler için ev tekstili alışverişini keyfe dönüştürmeyi amaçladıklarını belirterek, yaptıkları bilinçli yatırımlarla ev tekstili sektöründe, perdelik kumaş üretiminde dünyanın en iyileri arasına girmeyi başardıklarını söyledi. ‘Shop in shop’ yöntemiyle dünya çapında 1.700 olan satış noktasını 5.000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu tecrübemizi artık kendi ülkemizde de sunacağımız için çok mutluyuz. 2014 yılına kadar Türkiye’de 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuşan Burkay, Avrupa Birliği standartlarına uygun anti-kanserojen, anti-bakteriyel ve alev almayan malzemelerden yüksek teknoloji kullanılarak üretilmiş seçeneklerin de ürün seçenekleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

 Burkay Grup Hakkında...

1975 yılında tekstil sektöründe faaliyetlerine başlayan Burkay ailesi, 1996 yılında en önemli yatırımlarından birini gerçekleştirerek en güncel teknoloji ile donatılmış olan Barakfakıh tesisini sektöre kazandırdı. Bu fabrika da Türkiye’nin en yüksek kapasitede üretimlerinden biri olan brode işleme kapasitesi ile armür ve jakar dokuma kumaş üretimi bulunmaktadır.

 Yatırımlarına ara vermeden devam eden grup, 2007/2008 yıllarında tesisinin üretim alanını iki katına çıkardı. Başarı dolu 30 yılın ardından edindiği tecrübesiyle ev tekstili sektörünün, perdelik kumaş üretiminde Türkiye’nin ilk 5 üreticisi arasında gösterilen Burkay Tekstil, 2005 yılına gelindiğinde kendi markası olan “Demorhome” ile yenilikçi çizgisi ve global satış  ağıyla dünya çapında ev tekstili trendlerini belirleyen önemli tasarım merkezlerinden biri haline geldi.

Grubun sektörel farklılaşması, 2000’li yılların başında petrokimya ve inşaat sektörlerindeki atılımlar ile gerçekleşti. Grup, Burkay & Uğur Kimya ve Burkay İnşaat’ ın bünyesine katılımıyla planladığı hedeflerine ulaşmada önemli adımlar attı. Bu yeni yatırımlar, kurulduklarından kısa bir zaman sonra uluslararası pazarlarda da adından sıkça söz ettirdiler.

Burkay & Uğur Kimya sektöründe elde ettiği başarılar sonucunda 2010 yılında Fortune 500 listesinde 360’ıncı, 2011 yılında ise 289’uncu sırada yer almıştır. Enerji sektörü ile de yakından ilgilenen grup bu konuda faaliyet gösterecek olan Burkay Enerji A.Ş yi kurarak kendi enerjisini üretmeye başladı.

 Grup, Tekstil, Kimya, İnşaat ve Enerji sektörlerinde faaliyet gösteren tüm iştiraklerini 2009 yılında “Burkay Grup” çatısı altında birleştirerek istikrarla yoluna devam etmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde