Dünya devlerinin gözü kulağı bu projelerde

Dünya devlerinin gözü kulağı bu projelerde

Havacılık, denizcilik ve kara motorları konusunda dünyanın dev şirketlerinden Rolls-Royce, teknoloji merkezinde kurucu üye olurken, nükleler dahil milli projelere tam destek verip, partner olmak istediğini açıkladı.

Dünya devlerinin gözü kulağı bu projelerde
16px
24px
02.12.2015 08:18
ABONE OLgoogle
Devam eden nükleer enerji santralları, milli yolcu uçağı, milli jet ve tank ile büyük ulaştırma projeleriyle Türkiye, dünya devi şirketlerin çekim merkezi oldu. Milyar dolarlık bütçelere sahip projelerden pay alıp, destek vermek isteyen şirketlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak dünyanın enerji sistemleri konusundaki dev şirketi Rolls-Royce PLC ve Mitsubishi Electric yeni ortaklıklar hedefiyle araştırmalarını yoğunlaştırdı. 

Rolls-Royce’tan tam destek 

"Türkiye'de hali hazırda çok büyük projeler yürütülüyor. Biz de kuracağımız ortaklıklarla bu projelerde paydaş olmayı hedefliyoruz" açıklaması yapan Rolls-Royce PLC Türkiye CEO'su Patrick Regis, “Türkiye’yi mega projeleriyle ayrı bir eksene oturtuyoruz. Bizim için öncelikli ülkeler arasında yer alıyor. 2016’da THY’nın ana motor tedarikçisi olmayı planlıyoruz” diye konuştu. Helikopter, kargo uçağı ve jet uçakları için üretim yaptıklarını bildiren Regis, “Türkiye'de uçak, gemi ve helikopter tasarımları gerçekleştiriliyor. Biz de kuracağımız ortaklıklarla bu projelerin ortağı olmayı hedefliyoruz. "Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi ile de Türkiye'ye katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

SİNOP İÇİN HAZIRIZ

Nükleer sektörde parça üretimi yaptıklarını bildiren Regis, "Özellikle kontrol sistemleri ve acil durum dizel motorlarının üretimini yapıyoruz. Türkiye'de Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için Türkiye'deki sanayiyle birlikte parça ve kontrol sistemleri üretimini gerçekleştirmek hedefimiz" açıklaması yaptı.

Westinghouse '3. nükleer'de fırsat kolluyor

Mersin Akkuyu ve Sinop'ta yapılacak iki nükleer santralın ardından yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ABD'li Westinghouse Electric Company ve Çin devlet şirketi State Nuclear Technology Corporation (SNPTC) ile görüşmelere başladı. ABD’li Westinghouse Elektrik Şirketi Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Yves Brachet, Türkiye'de inşa edilmesi planlanan üçüncü nükleer santrale ilişkin, "Türkiye'de nükleer işiyle gerçekten çok ilgiliyiz. İyi bir anlaşma için fırsat kolluyoruz. Türkiye'de üzerinde durulan 3. nükleer santral modeli zaten dünya çapında kabul gördüğü için hükümetinizle anlaşabilirsek hemen inşasına başlayabiliriz" açıklaması yaptı.

Marmaray, Üçüncü Havalimanı 'dünya ligi'nin göstergesi

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, jeopolitik konumu nedeniyle pek çok açıdan avantajlı olan Türkiye'nin hızlı büyüme potansiyeli ve genç nüfusu ile birlikte değerlendirildiğinde kendileri için öncelikli pazar olduğunu belirterek, "Büyüyen Türkiye'nin gelişimine ortak olmaya ve bu ülkeye yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin gücüne ve enerjisine inandığını belirten Fujisawa, "Türkiye'nin endüstrisi ve teknolojisiyle üretkenliğinin daha da artacağını, katma değeri çok daha yüksek ürünler üreteceğini ve dünyanın ileri ekonomileri arasındaki yerini alacağını düşünüyoruz. Bu düşüncemiz, Türkiye'nin gerçekleştirdiği Marmaray projesi, inşa etmekte olduğu köprü, baraj, tünel, havalimanı gibi çok sayıda projeyle de doğrulanıyor. Biz de Mitsubishi Electric Türkiye olarak, üstün teknolojiye sahip, enerji verimli, çevreci, yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle Türkiye'ye katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Öncelik veriyoruz

Fujisawa, şunları kaydetti: Mitsubishi Electric Türkiye olarak 3 yıllık hedeflerimizi gerçekleştirmiş durumdayız. Türkiye öncelik verdiğimiz bir ülke. Bu ülkeye nasıl daha fazla fayda sağlayabileceğimizi düşünmeye devam ediyoruz."

Savaş uçağı için devrede

Türkiye'nin milli savaş uçağı TF-X'in çok önemli bir program olduğunun altını çizen Regis,"Eğer ihaleyi kazanırsak planımız, uçağın motorunun yüzde yüzüne yakınını Türkiye'deki endüstri ile üretmek fakat Türkiye'de jet motorunu üretebilecek çok fazla sayıda firma yok. Tedarik zincirinin kapasitesini 'Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi' aracılığıyla yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde