Dünya devleri kıyım hazırlığında!

Dünya devleri kıyım hazırlığında!

ABD`li devden sonra bir kıyım haberi de Avrupa`dan geldi.

Dünya devleri kıyım hazırlığında!
16px
24px
27.09.2016 15:47
ABONE OLgoogle

Almanya`nın en büyük ikinci bankası Commerzbank`ın 9 bin kişiyi işten çıkarabileceği öne sürüldü.

Bank of America, Asya'da iki düzine kadar yatırım bankacısını işten çıkaracak. Dün de Goldman Sachs'ın Asya'daki 300 yatırım bankacısının üçte birini 
işten çıkarmayı planladığı haberleri gelmişti.

Global yatırım bankaları, Asya'da aktivitenin azalması ve maliyetlerin kısılması ihtiyacı nedeniyle yatırım bankacısı sayısını azaltıyorlar. 

BofA işten çıkarmaları Hong Kong, Singapur ve Japonya'da yapacak.

COMMERZBANK, 9 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARABİLİR

Almanya'nın en büyük ikinci bankası Commerzbank'ın, gelecek yıllarda yaklaşık 9 bin kişiyi işten çıkarabileceği öne sürüldü.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın adını açıklamadığı bir  kaynağına dayandırdığı haberde, yaklaşık 50 bin çalışanı bulunan Frankfurt  merkezli Commerzbank’ın gelecek yıllarda yeniden yapılanma çerçevesinde yaklaşık  9 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı kaydedildi.

Commerzbank Üst Yöneticisi (CEO) Martin Zielke'nin, 2020 yılına kadar  bankanın geleceğine ilişkin vizyon sunacağına işaret edilen haberde,  bankanın  yeniden yapılandırma maliyetinin 2020 yılına kadar 1 milyar avroyu bulabileceği  ifade edildi.

Söz konusu haberin ardından bankanın Frankfurt Borsası’nda işlem gören  hisseleri, kayıplarını genişletmeye devam etti.

Öte yandan, diğer Alman bankaları gibi Commerzbank'ın da Avro  Bölgesi'ndeki düşük faiz ortamından ve mali krizin ardından oluşan zorlu  bankacılık düzenlemeleri gibi sebeplerden muzdarip olduğu belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde