Dünya devi şirkette skandal! Gemiyi önce CEO terk etmiş

Dünya devi şirkette skandal! Gemiyi önce CEO terk etmiş

Dünyaca ünlü çip üreticisi Intel'deki güvenlik zaafının ortaya çıkmasının ardından şirketin CEO'sunun elindeki hisseleri sattığı ortaya çıktı.

Dünya devi şirkette skandal! Gemiyi önce CEO terk etmiş
16px
24px
04.01.2018 12:53
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü çip üreticisi Intel'in çiplerindeki güvenlik açığı ABD'de önemli gündem maddelerinden biri. Öyle ki dünyadaki PC'lerin büyük bir kısmına işlemci sağlayan Intel'in çiplerindeki güvenlik açığı kişisel bilgilerin çalınmasına kadar varabilen zaaflara neden oluyor.

ŞİRKET UZUN SÜREDİR BİLİYORDU

Halk çiplerdeki güvenlik açığını yeni öğrense de şirket bunu uzun zamandır biliyordu. Geçen yaz aylarında Google'da çalışan bir sibergüvenlik ekibi Intel'i bu konuda uyardığı ortaya çıktı.

‘KAĞITLARI ELDEN Mİ ÇIKARIYOR?’

Business Insider'ın haberine göre; güvenlik zaafından haberi olan Intel CEO'su Brian Krzanich 30 milyon dolar değerinde 250 bin Intel hissesini sattığı ortaya çıktı.

Intel'in güvenlik zaafını öğrendiği zamanlarda satışın gerçekleşmesi ‘CEO Intel'in değeri düşmeden elindeki kağıtları elden mi çıkarıyor' sorularını akıllara getirdi.

Intel sözcüsünden konuyla ilgili yapılan açıklamada Krzanich'in hisse satış kararının önceden verildiği söylendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde