Dünya devi Microsoft’un Dudullu'da 400 milyon dolarlık çok gizli yatırımı

Dünya devi Microsoft’un Dudullu'da 400 milyon dolarlık çok gizli yatırımı

Dünyanın en önemli yazılım şirketlerinden Microsoft'tan Dudullu'ya 400 milyon dolarlık yatırım

Dünya devi Microsoft’un Dudullu'da 400 milyon dolarlık çok gizli yatırımı
16px
24px
25.10.2019 09:09
ABONE OLgoogle

Dünyanın en önemli yazılım şirketlerinden Microsoft için Türkiye’nin yeri ayrı. Türkiye’de birçok proje yürütüyor ve büyümeye devam ediyor. Sunduğu çözümler ile yerel girişimcileri küresel pazarlara taşıyor.

Bu yıl İstanbul’da Microsoft Teknoloji Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılışta Microsoft yetkilileri Türkiye’nin teknoloji çekim merkezi olacağını açıklamışlardı. Dijital bir çağdayız. Artık her şey bilgisayar, tablet, telefonlarımızda. Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya ve e-maillerimizin hepsinden veriler, bilgiler akıyor.

Haliyle bu dijital çağın en önemli gereksinimlerinden biri de buralarda elde edilen verilerin korunması ve saklanmasını sağlayan veri merkezleri. Kurumların, şirketlerin, devletlerin verileri de dijital ortamlarda saklanıyor. Microsoft ile ilgili vereceğimiz çok önemli haber de tam da bu konu ile ilgili.

Microsoft çok önemli bir yatırıma hazırlanıyor. Henüz genel müdür düzeyinde bilinen ve alt kademe müdürlerin dahi bilmediği bir yatırım bilgisini aktaracağız.

Microsoft İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde bir veri merkezi yatırımı yapacakmış. Bu yatırım şimdilik sır gibi saklanıyormuş. Yatırım tutarı en az 80 milyon dolar seviyesinde imiş.

Tutarın daha da büyüyebileceği ve 400 milyon dolar gibi bir rakama ulaşacağı da konuşuluyormuş. Veri merkezi konusunda dünyanın en büyük şirketlerinden ABD merkezli Equinix’in de Dudullu OSB’de bir yatırımı var.

Microsoft’un yatırımı elbette çok önemli. Ama daha önemlisi bu yatırımın uluslararası şirketlere referans olma özelliği. Bu yatırımdan sonra Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp gibi bilişim devlerinin de benzer yatırımlar yapabileceği konuşuluyor. Ne de olsa en büyük veri akışı bu devlerde. Neden olmasın?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde