Dünya çorap ihracatında ikinci sıraya yükseldik

Dünya çorap ihracatında ikinci sıraya yükseldik

Türkiye’nin dünya çorap ihracatında ikinci ülke olduğunu bildiren Özkan Karaca, “Dünya çorap ihracatının yüzde 10’unu biz gerçekleştiriyoruz. 2018’de ihracatımız 1,1 milyar dolara ulaştı" dedi.

Dünya çorap ihracatında ikinci sıraya yükseldik
16px
24px
22.03.2019 15:39
ABONE OLgoogle

İHKİB, 15 firma ile milli katılım düzenlediği Shanghai International Hosiery Purchasing Expo’da (CHPE) gövde gösterisi yaptı. İHKİB’in patronajında Shangay’da üçüncü kez yerlerini alan Türk çorap firmalarının stantları başta ABD olmak üzere birçok ülkeden alıcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

İHKİB Başkan Yardımcısı Özkan Karaca 500 civarında firmanın katıldığı CHPE fuarı ile ilgili değerlendirmesinde Türkiye’nin dünyanın ikinci büyük çorap ihracatçısı olduğunun altını çizdi. 2018’de 1,7 milyar çift çorap ihraç ettiklerini hatırlatan Karaca, şöyle devam etti:

ABD’YE ÇORAP İHRACATI YÜZDE 45 ARTTI

“Türkiye, Çin’in ardından dünyanın ikinci büyük tedarikçisi olarak küresel bir marka. Dünya çorap ihracatının yüzde 10’unu biz gerçekleştiriyoruz. 2018’de ihracatımız yüzde 2,2 artışla 1,1 milyar dolara ulaştı. İkinci büyük ihracatçı ülke olarak bu payı elbette yeterli görmüyoruz. Yüzde 80’ini Çin’in kontrol ettiği pazardan daha çok pay almak için fuarları büyük bir tanıtım fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Örneğin son yıllarda ağırlıklı olarak çorap firmalarımızla katıldığımız Las Vegas Magic Show’da tanıtımın önemini bir kez daha gördük. 2018’de Türkiye’nin ABD’ye hazır giyim ihracatı yüzde 7 artarken çorapta bu oran yüzde 45’e yaklaştı.

Biz Çin’deki CHPE’yi başta ABD olmak üzere Japonya ve Avustralya için atlama taşı, diğer ülkeler için de Pazar payımızı artıracağımız bir platform olarak kullanacağız. Yıllık 2,4 milyar dolar çorap ithalatı olan ABD’deki payımızı arttırmak ve bu ülkenin çorap tedarikinde ilk 5 ülke arasına girmek istiyoruz. ABD’li alıcıların CHPE’ye katılım gösteren firmalarımıza yoğun ilgisi bu hedefin uzak olmadığını bizlere gösterdi. Bunun yarı sıra CHPE aracılığı ile Japonya ve Avustralya’yı da pazarlarımız arasına almayı hedefliyoruz.”

Özkan Karaca, CHPE’de Türk firmalarına rağbetin her yıl daha çok arttığını belirterek, gelecek yıl en az 30 firma ile katılım sağlamayı hedeflediklerini bildirdi. Karaca, bu fuarda özel defilelerle Türkiye’nin çorap üretimindeki gücünü en iyi şekilde tüm dünyaya göstermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde