Dünya bunu konuşuyor! Final maçını 30 saniye için durduran olay..

Dünya bunu konuşuyor! Final maçını 30 saniye için durduran olay..

2018 Dünya Kupası’nın final maçının ikinci yarıda neredeyse 30 saniye için kesintiye uğramasına neden olan sahaya girme olayını, Rus punk grubu Pussy Riot üstlendi.

Dünya bunu konuşuyor! Final maçını 30 saniye için durduran olay..
16px
24px
16.07.2018 05:12
ABONE OLgoogle

Dünya Kupası'nın kime gideceğinin belirlendiği Fransa-Hırvatistan maçının oynandığı Lujniki stadyumunda dört kişinin, polis üniformasına benzeyen giysiler içinde sahaya girip oyunun bir dakikadan daha az bir süre kesintiye uğramasına yol açan eylemini, Twitter'dan yaptığı bir açıklama ile Pussy Riot üstlendi.

Üçü kadın, biri erkek olan dört kişi sahaya girmeleri ardından hemen güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp daha sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Rus polisindense, sahaya giren kişilerin kimliklerine ilişkin, Pussy Riot'un bu iddiasını doğrulayacak bir açıklama gelmiş değil.

Pussy Riot, 2012'de başkent Moskova'nın merkezinde yer alan Kurtarıcı İsa Katedrali'nde Rus hükümetini protesto etmek için yaptıklarını söyledikleri bir eylem sayesinde ün kazanmıştı.

Protestonun ardından grubun üyeleri ‘kamu düzenini bozma ve inananların duygularını incitme' suçlamalarıyla hapse mahkum edilmişti. Grubun üyeleri, bundan bir yıl sonraysa Rusya'da çıkarılan genel af ile serbest kalmışlardı.

Güvenlik güçleri daha sonra protestocuları sahadan çıkarırken saldırıyı Rus punk grubu Pussy Riot üstlendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde