Dünya bu şehir efsanesini konuşuyor!..Yunan Pilot F-16’yla Türkiye’ye gelip para çekti !

Dünya bu şehir efsanesini konuşuyor!..Yunan Pilot F-16’yla Türkiye’ye gelip para çekti !

Yunanistan’da iki haftadır bankaların kapalı kalması ve bankamatiklerden günlük 60 euro çekim limiti olması inanılmaz bir şehir efsanesine neden oldu.

Dünya bu şehir efsanesini konuşuyor!..Yunan Pilot F-16’yla Türkiye’ye gelip para çekti !
16px
24px
18.07.2015 21:39
ABONE OLgoogle
Yunanistan’da iki haftadır bankaların kapalı kalması ve bankamatiklerden günlük 60 euro çekim limiti olması inanılmaz bir  şehir efsanesine neden oldu.

Hürriyet’ten Muammer Elveren’in haberine göre Fransız ‘RadiCocpit.fr’ sitesinde çıkan haberlere göre Yunan savaş uçağı pilotu F-16 ile Türkiye’ye inip bankamatikten para çektikten sonra üssüne döndü.

Yunan pilot Homere Sipostopoulos’un yaptığı bu akıl almaz macera Yunanistan’da bankamatiklerden 60 euro’dan fazla çekilememesi nedeniyle gerçekleşti.

BOMBARDIMAN UÇAĞIYLA SİSAM’DAN SÖKE’YE GELDİ

Yunan pilot F-16 savaş uçağıyla Türkiye’nin daha önce askeri eğitim amaçlı kullandığı belirtilen ve Söke’de 15 yıldır kullanılmayan havalimanına iner inmez doğruca Söke’deki 3 ayrı bankaya giderek para çekti. Daha önce eğitim amaçlı uçuşlardan bölgeyi iyi tanıyan Pilot Sipostopoulos Ege hava sahası içinde F-16 savaş bombardıman uçağıyla Sisam adası üzerinde biraz uçtuktan sonra aniden 3 kilometre mesafedeki Söke havalimanına yönelerek iniş yaptı. Bölgeyi iyi bilen pilot eski pistte ilerledikten sonra uçak gözükmesin diye çoğu yıkık dökük eski hangarlardan birinin içine girerek uçağı kamufle etti.

YÜRÜYEREK BANKALARA GİDİP PARA ÇEKTİ

Yunanlı Pilot Homere Sipostopoulos oradan yürüyerek Söke merkezine gittikten bankamatiklerden iki biner Türk Lirası çektikten sonra hemen döviz bürosunda paraları euro’ya çevirdi. Artık elinde yaklaşık iki bin euro vardı, vakit kaybetmeden hızlıca uçağı bıraktığı piste gidip uçağı hangardan çıkarttıktan sonra Yunanistan’daki Nea Anchialos üssüne geri döndü. Haberi veren Fransız ‘RadiCocpit.fr’ sitesi olay ortaya çıkınca Türk hükümetinin Yunanistan nezdinde protesto ettiğini duyurdu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde