Dünya Kupası'nın şampiyonu şimdiden belli oldu

Dünya Kupası'nın şampiyonu şimdiden belli oldu

Goldman Sachs ve JPMorgan gibi ABD’li bankaların uzmanları, şampiyon takımı açıkladı

Dünya Kupası'nın şampiyonu şimdiden belli oldu
16px
24px
13.06.2010 12:50
ABONE OLgoogle

Goldman Sachs ve JPMorgan gibi ABD’li bankaların uzmanları, bütün analitik yeteneklerini dün başlayan 2010 Dünya Kupası’nda kimin şampiyon olacağını tahmin etmek için kullandı. Onlara göre kazanan…

 Bir yatırım bankasında araştırmacı analist olmak zor bir iştir. Sabahın çok erken bir saatinde işe başlayıp, bütün günü önünüzdeki ekrandan geçen rakamlara bakıp, baş döndürücü veri akışı arasından hangi hissenin daha başarılı bir performans sergilediğini bulmak için harcarsınız.  

 Ve açıkça söylemek gerekirse çoğu kimse de sizin anlattığınız şeyleri tam olarak anlamaz.        

Peki ya bu analistlerden Dünya Kupası’nın şampiyonunu tahmin etmeleri beklenirse, ortaya nasıl bir sonuç çıkar?

Evet, kendilerine geçici olarak daha eğlenceli bir görev verilmiş olmasını değerlendirmek isteyen büyük bankaların analistleri, son zamanlarda vakitlerinin büyük bir kısmını Dünya Kupası’nın kimin kazanacağını tahmin etmeye harcıyor.

Elbette bunu Kaka, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres  ya da Wayne Rooney’in performanslarını değerlendirerek yapmıyor.

Gerçek bir bankacılık titizliğinde hareket eden analistler, oldukça gelişmiş algoritmalar, sayısal hesaplama teknikleri ve farklı matematiksel denklemlere başvurarak gerçekleştiriyor.

VE KAZANAN… BREZİLYA  

Bütün o zorlu çalışmaların sonucunda ise Dünya Kupası’nın kazanının Brezilya olacağına karar verdiler. Danimarkalı Danske Bank ve İngiltere merkezli finansal danışmanlık şirketi Evolution Group yayımladıkları son çalışmalarında kanarya sarısı forma içinde ter dökecek Brezilyalıların şampiyon olacağını tahmin eden son kurumlar oldu.

Danske, Avrupa’nın ağır borç yükü altındaki ekonomilerinden İspanya, Portekiz ve İtalya’nın birbirlerini yeneceklerini ve en son Almanya tarafından eleneceklerini tahmin etti.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ÜSTÜN GELECEK

Banka aynı zamanda İngiltere’nin her zaman final maçında Brezilya’ya yenilmek gibi kötü bir kaderi olduğunun altını çizdi. Buna açıklama olarak ise, “gerçek hayatta da olduğu gibi gelişmekte olan ülkeler gelişmiş ülkeleri geride bırakacak” ifadesini kullandı.

Evolution da şampiyonu Brezilya olarak gösterirken, İsviçreli banka UBS, turnuvayı kazanma şansı en yüksek olan ülkelerin İtalya, İspanya ve Brezilya olduğu söyledi ve İspanya ile Brezilya’nın ilk üçte yer alacağını belirtti.

Goldman Sachs şampiyonun kim olacağını tahmin etmese de yarı finale kalacak ülkeleri İngiltere, Arjantin, Brezilya ve İspanya olarak sıraladı.

JPMORGAN İNGİLTERE DEDİ

JPMorgan ise yaptığı tahminle diğerlerinden ayrıldı. Bankanın her zaman kazanan hisseleri ortaya çıkaran analistleri, algoritmalarını bu kez Dünya Kupası’nın kazananı için yazdı ve kazananı İngiltere olarak belirledi.

Banka İspanya ve İngiltere’nin finalde karşılaşacağını ve kazananın ada ülkesi olacağını söyledi. Üçüncü ülke tahminini ise Hollanda’dan yana kullandı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde