Dünya Göz'ün yüzde 30'u satıldı

Dünya Göz'ün yüzde 30'u satıldı

Rekabet Kurulu, Dünya Göz'ün yüzde 30 oranındaki hissesinin Swan'ın devralmasına izin verdi.

Dünya Göz'ün yüzde 30'u satıldı
16px
24px
11.01.2010 13:38
ABONE OLgoogle

Rekabet Kurulu, Dünya Göz Tic. ve San. A.Ş.'nin yüzde 30 oranındaki hissesinin Swan Holding S.a.r.l. tarafından devralınmasına izin verdi.

Rekabet Kurulu, Dünya Göz Tic. ve San. A.Ş.'nin yüzde 30 oranındaki hissesinin Swan Holding S.a.r.l. tarafından devralınması işleminin hakim durum oluşturulması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından onay verdi.

KRAFT'IN CADBURY'İ ALMASINA İZİN

Tronox Incorporated'in sahibi olduğu belirli varlıklar ve hisseler üzerindeki tek başına kontrolün Huntsman Corporation tarafından devralınması işlemine, Kraft Foods Inc'in Cadbury Plc.'nin hisselerinin tamamını kamuoyuna teklif yoluyla devralması işlemine ve MPS Group Inc. hisselerinin yüzde 100'ünün Adecco S.A. tarafından devralınması işlemine hakim durum oluşturulması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verildi.

Ayrıca Rekabet Kurulu, Erol Altınsoy'un Scholz Geri Dönüşüm San. ve Tic. Ltd. Şti'nin (Scholz GD) yüzde 40 hissesini Scholz AG ve Scholz Internationale Handelsgesellschaft mbH'den devralması yoluyla ortak girişim kurulması ve bu kapsamda Aksaraylılar Metal Nakliyat İthalat İhracat San. ve Dış Tic. Ltd. Şti.'nin müşteri portföyünün Scholz GD'ye devredilmesi işlemini onayladı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde