Dumankaya'nın konutlarını artık devlet satacak

Dumankaya'nın konutlarını artık devlet satacak

Dumankaya Şirketler Topluluğu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

Dumankaya'nın konutlarını artık devlet satacak
16px
24px
24.09.2016 10:02
ABONE OLgoogle
FETÖ'ye maddi destek sağladığı gerekçesiyle daha önce düzenlenen himmet operasyonunda yöneticileri gözaltına alınan Dumankaya Şirketler Topluluğu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün terörist askerleri tarafından gerçekleştirilen hain darbenin girişiminin ardından Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ile şirketin ortakları Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya'nın mal varlıklarına da el konulmuştu.

Dumankaya İnşaat'ın İstanbul'da Maltepe, Sancaktepe, Kartal, Halkalı ve Bahçeşehir'de devam eden projelerinde 3 bini aşkın konut var. 20 binden fazla aileyi ev sahibi yapan şirket 2015 yılında 1.199 konut sattı. 2015'i 463 milyon lira ciro ile kapatan, bu yıl ise 750 milyon lira ciro hedefliyordu. 2016'da Gebze ve Fikirtepe'de 5 bin konut inşa etmeyi planlıyordu.

BABA SERBEST KALMIŞTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'ye himmet adı altında finansal destek sağladığı iddiasıyla nisanda şirketin murahhas üyesi olan baba Halit Dumankaya tutuklanmıştı. Ancak sağlık problemleri nedeniyle daha sonra elektronik kelepçe takılarak serbest bırakılmıştı
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde