Dumankaya-TMSF kavgası

Dumankaya-TMSF kavgası

Dumankaya, attığı tweet’lerle kayyımları şirketi zarara uğratmak, mallarını haraç mezat satmakla suçluyor. Şu iddialarda bulunuyor:

Dumankaya-TMSF kavgası
16px
24px
13.03.2020 07:52
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2016’dan beri Türkiye’nin 44 ilinden toplam 985 şirkette kayyım olarak görev yapıyor. FETÖ soruşturmaları nedeniyle TMSF’ye geçen bu şirketlerde 50 bine yakın istihdam var. Elindeki şirketlerin toplam aktif büyüklüğü yaklaşık 60 milyar TL. Yani TMSF Türkiye’nin en büyük holdinglerinden.

Başkan Muhiddin Gülal, geçen günlerde elde kalan şirket sayısını 800 civarında açıkladı. Rakamın azalmasının nedeni bazı şirketlerin tasfiye edilmesi. Ancak bir yandan da bazı davalar bitmeye başladı. Örneğin birlikte yargılandığı isimler arasında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu Faruk Güllüoğlu, 8 yıla yakın ceza aldı ama kendi adıyla anılan baklava zincirini geri almaya hazırlanıyor.

Bugünlerde dava sonuçlarını bekleyen bir grup ise Dumankaya İnşaat. FETÖ’ye üyelikten yargılanmakta olan Dumankaya ailesinden içeride olan yok. 

Dumankaya mağdurları ile uzun süredir irtibat halindeyim. Onlar evlerini almak için mücadele veriyor. Şirketin ortaklarından Uğur Dumankaya ise son günlerde TMSF kayyımlarına yaptığı sert açıklamalarla dikkat çekiyor. 

Dumankaya ailesi haziran ayında mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor ve suçlu bulunsalar bile şirketlerini alacaklarına inanıyorlar. Dumankaya, attığı tweet’lerle kayyımları şirketi zarara uğratmak, mallarını haraç mezat satmakla suçluyor. Şu iddialarda bulunuyor:

“Bazıları şaşırıyor olabilir. Neler oluyor? Aile ile geçici yönetim kavga mı ediyor? Biz 40 aydır aynı seviyede mücadelemize devam ediyoruz. Perde arkasındaki mücadelemiz kamuoyu önünde aşamasına geçti. Hukuki mücadele ise daha yeni başlayacak. Kör kuruşumuzun takipçisi olacağız..”

?ref_src=twsrc%5Etfw">March 11, 2020
?ref_src=twsrc%5Etfw">March 13, 2020

Uğur ve Barış Dumankaya’nın sanal dünyadan mücadelesini yakından izleyenler ise gerçekleşmeyen 4 projeden kısıtlı tasarruflarıyla ev alan 10 bine yakın kişi. Bakalım bu mücadelenin sonunda yüzü gülen kim olacak!

Jale Özgentürk/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde