Dubai’de Hürrem Sultan krizi

Dubai’de Hürrem Sultan krizi

70 ülkede izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisi Körfez ülkelerinde 'Hareem al Sultan' adıyla gösteriliyor. Ancak özel gösterim büyük bir krize yol açtı...

Dubai’de Hürrem Sultan krizi
16px
24px
05.12.2016 04:34
ABONE OLgoogle

Dünyanın farklı coğrafyalarında 100’den fazla ülkede Türk dizileri izleniyor. Artık tatil veya iş gezisi için gittiğiniz bir ülkede televizyonu açtığınızda karşılaştığınız Türk dizileri olağan bir durum haline geldi. Ortadoğu ile başlayan bu furya şimdilerde Latin Amerika ülkelerinde hızla yayılıyor. Sadece magazin değil, ekonomiye de yansıyan bu güç, hızla artan bir ihracata da sahip. 10 yıl önce on binlerle ifade edilen Türk dizi ihracatı şimdilerde 250 milyon dolara ulaşmış durumda.

Bu kadar büyük bir güce sahip olmak, Türkiye için farklı alanlara da olumlu yansıyor. Türk dizilerinin yoğun izlendiği ülkelerin turizmde payı yükseliyor. Çeşitli organizasyonlar yapılarak, dizilerden farklı ekonomik getiriler de sağlanıyor. İşte bunlardan biri geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’nin gözde bölgesi Dubai’de yaşandı. Ancak bir siyasi ve ekonomik krizi teğet geçerek.

70 ülkede izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisi Körfez ülkelerinde 'Hareem al Sultan' adıyla gösteriliyor. Dubai’de buna yönelik güzel bir organizasyon da yapıldı. Türkiye’nin tanıtımına da katkı yapacak organizasyonda 'Teşhir-i İhtişam' adıyla bir sergi düzenlendi.

İzdihamda prensesi eziyorlardı

Dubai’nin en büyük yaşam ve alışveriş merkezlerinden City Walk’ta gerçekleştirilen serginin açılışına yapımcı Timur Savcı, oyuncular Meryem Uzerli, Burak Özçivit ve Meltem Cumbul gibi isimler katıldı.

Kırmızı halı geçişinin ardından müzenin açılışını yapan oyuncular Muhteşem Yüzyıl’daki karakterlerine ait mumyaları ile poz verdiler.

Bilet fiyatının 1.630 TL olduğu açılışta, organizasyonu yapan Türk şirketi ile VIP davetliler arasında büyük krizin eşiğinden dönülmüş. Oyuncuları karşılarında gören hayranlarının yarattığı izdihamda Birleşik Arap Emirlikleri’nin önemli bir ismi; bir Prenses ezilme tehlikesi geçirmiş.

" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_blank">#dubai

Burak Özçivit (@burakozcivit) tarafından paylaşılan bir video ()

Yaşadıklarını videoyla bana gönderen prenses, “Babamla gelecektik açılışa. Biz hem Türkleri hem de Türk dizilerini çok seviyoruz. Ancak bizi fark etmelerine ve sorun yaşadığımızı görmelerine rağmen bizimle ilgilenilmedi” diyerek özür beklediklerini de söylüyor. Açılışa katılan bir Türk ise “Böyle etkinliklerde yerel kurallar ve kişilere saygı gösterilmeli. Biz prensesin düştüğü durumu gördük. Sakinleştirmek de bize kaldı. Organizasyondaki başarısızlık ekonomik olarak olumsuz bir hava oluşturabilir" diyor.

Kerim Ülker/Dünya
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde