Duayen işadamı 103 yaşında vefat etti

Duayen işadamı 103 yaşında vefat etti

Türkiye’de sanayiciliğin ilk temsilcilerinden biri olan iş adamı 103 yaşında hayatını kaybetti.

Duayen işadamı 103 yaşında vefat etti
16px
24px
11.11.2011 14:01
ABONE OLgoogle

Fuad Bezmen hayatını kaybetti. Türkiye’de sanayiciliğin ilk temsilcilerinden biri olan iş adamı Fuad Bezmen 103 yaşında hayatını kaybetti.
 
Yeşilköy’deki evinde hayatını kaybeden Fuad Bezmen yarın öğle namazını müteakip Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
 
1909 yılında Selanik’te doğan ve 1924 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Fuad Bezmen 1929’da Mensucat Santral’ın kurulmasıyla iş hayatına başladı. 1993 yılında Mensucat Santral’ın iflasıyla emekli oldu. Galatasaray Lisesi’nin yaşayan en eski mezunu olan Fuad Bezmen, TÜSİAD, İstanbul Rotary, Galatasaray Spor Kulübü gibi birçok derneğe de üyeydi.

Turkiye'nin ilk tekstil sanayicilerinden olan Mensucat Santral ve Santral Holding’in eski patronu sanayici Fuad Bezmen, 16 Nisan 1909 yılında Selanik’te doğdu.

1924 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. 1927 yılında Paris Michelin Lisesi’ni, 1929’ta Marsilya Ecole Superieur de Commerce’i (Yüksek Ticaret Akademisi) bitirdi.

1929’da Mensucat Santral’ın kurulmasıyla iş hayatına başladı. 1993 yılında Mensucat Santral’ın iflasıyla emekli oldu.

Galatasaray Lisesi'nin yaşayan en eski mezunu olan Bezmen, TÜSİAD, İstanbul Rotary, Galatasaray Spor Kulübü gibi birçok derneğe de üyeydi.

Fuad Bezmen'nin hayatını anlatan ve Nermin Bezmen tarafından kaleme alınan "Bir Duayenin Hatıratı" adlı bir kitap da bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde