Duayen Tekstilci Ödülü Mahmut Çalık'a

Duayen Tekstilci Ödülü Mahmut Çalık'a

'Duayen Tekstilci Ödülü' Anateks ve İpaş'ın kurucusu Mahmut Çalık'a verilecek

Duayen Tekstilci Ödülü Mahmut Çalık'a
16px
24px
05.09.2010 11:01
ABONE OLgoogle

Ege Üniversitesi'nin 3 yılda bir yaptığı Uluslararası Tekstil Sempozyumu'nda 'Duayen Tekstilci Ödülü' Anateks ve İpaş'ın kurucusu Mahmut Çalık'a verilecek

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından 3 yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası Tekstil Sempozyumu'nda "Duayen Tekstilci Ödülü" bu yıl Anateks ile İpaş gibi tekstil devlerinin kurucusu ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın babası olan Mahmut Çalık'a verilecek.

27 Ekim tarihinde yapılacak ödül töreninde ayrıca geçtiğimiz yıl intihar eden Denizlili işadamı Funika Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen ile Trakya İplik Kurucusu ve Tekstil İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Ertekin Asaboğlu da ödüllendirilecek. Tekstil Araştırmaları Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Emekli Öğretim Üyesi Işık Tarakçıoğlu, daha önce Hacı Sabancı, Sani Konukoğlu, Sakıp Sabancı ve Fazıl Boyner gibi tekstil sektörüne hizmet eden duayenlere verdikleri ödülü bu yıl da sürdüreceklerini söyledi.

BİN AKADEMİSYEN KATILIYOR

1976 yılından bu yana her üç yılda bir yaptıkları ve bu yıl 12'incisi düzenlenen Uluslararası Tekstil Sempozyumu'nun 27 Ekim tarihinde Çeşme Altınyunus'ta başlayacağını belirten Tarakçıoğlu, şu bilgileri verdi: "3 yılda bir yaptığımız sempozyuma 1000'in üzerinde akademisyen katılıyor. Sempozyum bünyesinde ayrıca sektöre hizmet etmiş duayen isimlere ödül veriyoruz. Bu yıl da Çalık Grubu'nun kurucusu Mahmut Çalık ile birlikte geçen yıl intihar eden Denizlili tekstilci Nuri Sözkesen ile Trakya Birlik'in kurucusu Ertekin Asaboğlu'nu ödüllendireceğiz."

Bugüne kadar kimler ödül aldı

Hacı Sabancı, Sani Konukoğlu, Fazıl Boyner, Mithat Gürsoy, Sakıp Sabancı, Rüştü Akın, Halit Narin, Esat Sivri, Haydar Akın, Raif Dinçkök, Kemal Haraçcı, Sait Molu.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde