Draghi’den ‘TMSF kurulsun’ önerisi

Draghi’den ‘TMSF kurulsun’ önerisi

Draghi, euro bölgesi ülkelerinin herhangi birinde ihtiyaç doğması halinde banka kurtarma operasyonlarını yönetecek bir birimin oluşturulması için yetkililere çağrıda bulundu

Draghi’den ‘TMSF kurulsun’ önerisi
16px
24px
27.04.2012 10:13
ABONE OLgoogle

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, euro bölgesi ülkelerinin herhangi birinde ihtiyaç doğması halinde banka kurtarma operasyonlarını yönetecek bir birimin oluşturulması için yetkililere çağrıda bulundu

 Finansal entegrasyon konulu bir konferansta konuşan Draghi, “Euro bölgesi içinde bankacılıkta denetimin güçlendirilmesi ve euro bölgesi seviyesinde bir çözüme duyulan ihtiyaç (krizin bir sonucu olarak) daha belirgin hale geldi. Mevcut ortamda bunun üzerine yapılacak bir çalışma faydalı olacaktır” diye konuştu.

 Draghi’nin açıklaması, bankaları kurtarmak için kurulan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) benzetildi. Öte yandan, mevcut ekonomik durumda herhangi bir çıkış stratejisinin erken olduğuna işaret eden Draghi, ECB’nin tahvil satın alma programının altı haftadır aktif olmadığını, bu programın kaldırılması ya da yeniden başlaması konusunda önceden taahhüt vermek istemediklerini söyledi. Draghi, ”Bu konuda şimdi doğrudan açıklama yapmaktan kaçınıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde