Dr. Mehmet Öz’ün tanıttığı ‘mucizevi’ zayıflama hapları yalan çıktı

Dr. Mehmet Öz’ün tanıttığı ‘mucizevi’ zayıflama hapları yalan çıktı

Mehmet Öz’ün tanıttığı yeşil kahve çekirdeği zayıflama haplarını dağıtan şirketlere toplamda 9 milyon dolarlık ceza kesildi ve hapların satışı da yasaklandı.

Dr. Mehmet Öz’ün tanıttığı ‘mucizevi’ zayıflama hapları yalan çıktı
16px
24px
30.01.2015 05:15
ABONE OLgoogle
ABD’nin ünlü sağlık programı Dr. Oz Show’u yapan Mehmet Öz’ün tanıttığı yeşil kahve çekirdeği zayıflama haplarını dağıtan şirketlere toplamda 9 milyon dolarlık ceza kesildi ve hapların satışı da yasaklandı.

ABD Senatosu’nun Federal Ticaret Komisyonu, dağıtıcı firmaların sahibi Lindsey Duncan’ın, yeşil kahve çekirdeği haplarını alan tüketicilere toplamda 9 milyon dolar geri ödeme yapması gerektiğine hükmetti.

Komisyon’un yazılı açıklamasında, yeşil kahve çekirdeği hapları konusunda Lindey Duncan ve Mehmet Öz arasında promosyon anlaşması yapıldığı ve hapların Dr. Oz Show’da ‘mucize hap, diyet yapmadan zayıflayın’ gibi ifadelerle tanıtılarak tüketicilerin yanıltıldığı vurgulanıyor.

Mehmet Öz, Haziran 2014’te Komisyon’un karşısına çıkmış ve programında tanıttığı hapların gerçekten ‘mucizevi’ olup olmadığı yönündeki sorulara yanıt vermişti.

Komisyon oturumunda söz alan Demokrat komisyon üyesi Claire McCaskill, “Bilim dünyasının neredeyse tümü ‘mucizevi’ olarak adlandırdığınız bu haplar konusunda sizinle taban tabana zıt düşünüyor. Bilinçli olarak ya da bilinçsizce insanları boş ümitlere sürüklüyorsunuz” demişti.

Mehmet Öz ise “Programımda kendimi bir amigo gibi görüyorum. İnsanlar umutsuzluğa kapğıldığında onlara umut aşılayabilecek her seçeneği değerlendiriyorum. Buna alternatif tıp da dahil” demişti.

Yeşil kahve çekirdeği haplarının dağıtımını yapan Pure Health ve Genesis Today şirketlerinin sahibi Lindey Duncan’ın, konuyu mahkemeye taşınmadan uzlaşma yoluna giderek 9 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği belirtiliyor.

BBC Türkçe
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde