Donanmamız, 1 yıl daha korsanlarla savaşacak

Donanmamız, 1 yıl daha korsanlarla savaşacak

Somali'deki deniz unsurlarının görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Donanmamız, 1 yıl daha korsanlarla savaşacak
16px
24px
07.02.2011 14:55
ABONE OLgoogle

2008'de kabul edilen BM Güvenlik Konseyi Kararları ve TBMM'nin 10 Şubat 2009 tarihli kararıyla Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları ile Arap Denizi ve mücavir bölgelerde korsanlık, deniz haydutluğu ve silahlı soygunla mücadele için görevlendirilen Türk deniz kuvvetleri unsurlarının görev süreleri 1 yıl uzatıldı. Görev süresi 10 Şubat 2011'de sona eren Türk deniz kuvvetleri unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Tezkerenin görüşmeleri sırasında hükümet adına konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kurulan deniz haydutluğu bilgi sistemi ile sahada konuşlu Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarıyla ticari gemiler arasında bir elektronik eşgüdüm ve bilgi paylaşımı platformu oluşturulduğunu açıkladı.

Deniz haydutluğu, korsanlık ve silahlı soygunla mücadelede uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine özel bir önem atfeden Türkiye'nin bu alandaki çabaları desteklediğini, BM, NATO, AB ve Uluslararası Denizcilik Örgütü bünyesinde yürütülen çalışmaları aktif olarak izlediğini ve bunlara katkıda bulunduğunu vurgulayan Gönül, bu yaklaşımla Türkiye'nin, BM Güvenlik Konseyi'nin 1851 sayılı kararı çerçevesinde oluşturulan temas grubunda da kurucu üye olarak yer aldığını hatırlattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde