Donald Trump'a ikinci şok! Yine ertelendi!

Donald Trump'a ikinci şok! Yine ertelendi!

ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlık sigortası yasa tasarısının oylaması ikinci kez ertelendi

Donald Trump'a ikinci şok! Yine ertelendi!
16px
24px
24.03.2017 23:38
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Barack Obama'nın kendi adıyla anılan sağlık sigortası reformunun (Obamacare) yerine getirilmek istenen "Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası"nın bu gece yapılacak oylamasına kilitlendi. 

Oylama saat 23.45'teydi ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Barack Obama'nın kendi adıyla anılan sağlık sigortası reformunun (Obamacare) yerine getirilmek istenen "Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası"nı bu gece oylamaya sunacaktı. Fakat oturum, oylamaya 45 dakika kala Başkan Trump'ın talebiyle iptal edildi. 

Trump fena çuvalladı: B planımız yok...

ABD'de TSİ 23.45'te yapılması beklenen Eski Başkan Barack Obama'nın kendi adıyla anılan sağlık sigortası reformunun (Obamacare) yerine getirilmek istenen "Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası"nın (AHCA) oylaması ikinci defa ertelendi. 

ABD medyasına göre ertelemeyi, başkan Donald Trump talep etti. Trump'ın Cumhuriyetçilerden, sağlık reformu tasarısını geri çekmelerini istediği belirtiliyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Perşembe günü görüşülmesi ve oylamaya sunulması beklenen tasarı dün de Cumhuriyetçi Partililer tarafından ertelenmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ve tasarının mimarı ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, muhalif Cumhuriyetçileri ikna etmek için dün gece yapılan son toplantıda müzakerelerin bittiğini açıklamış ve oylamanın bugün gerçekleşeceğini açıklamıştı. Trump, muhalif Cumhuriyetçi vekilleri, AHCA tasarısı bugün ABD Temsilciler Meclisinden geçmezse Obamacare'i yürürlükte bırakmakla tehdit etmişti.

Trump yönetimi için büyük önem taşıyan tasarının, 237 Cumhuriyetçi ve 193 Demokrat vekilin bulunduğu Temsilciler Meclisinden geçebilmesi için en az 216 "evet" oyu gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde