Donald Trump 1 milyar dolardan fazla para kaybetmiş

Donald Trump 1 milyar dolardan fazla para kaybetmiş

Vergi belgelerine göre ABD Başkanı Donald Trump'ın işletmeleri 1985 ile 1994 yılları arasında 1 milyar 17 milyon dolar zarar etti.

Donald Trump 1 milyar dolardan fazla para kaybetmiş
16px
24px
08.05.2019 14:25
ABONE OLgoogle

New York Times'ın ABD Başkanının vergi belgelerinden aktardığına göre Trump bu 10 yılın neredeyse hepsinde en çok zarar eden ABD'li vergi mükellefi oldu.

Trump işletmeleri 1990 ve 1991 yıllarında 250 milyon dolardan fazla zarar etti. Bu miktar o senelerde ABD'de en çok zarar eden ikinci kişilerin neredeyse iki katı.

Bu zararların çoğu sahibi olduğu kumarhaneler, oteller ve dükkanlar sebebiyle meydana geldi.

Trump bu senelerde o kadar çok para kaybetti ki 10 yılın 8'inde gelir vergisi vermekten muaf tutuldu. 

ABD Başkanı son aylarda Kongre'deki Demokratların vergi iadelerini görme talebine sert bir şekilde karşı çıkıyordu. ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin pazartesi günü Trump'ın son 6 yılda verdiği vergi iadelerinin açıklanması talebini resmi olarak reddetmişti. 

Trump, 2016 seçim kampanyası süreci boyunca kendisini "kendi çabalarıyla milyarder olmuş bir anlaşma ustası" olarak tanıtmıştı. New York Times'ın daha önce açıkladığı belgeler Trump'a babasının emlak şirketinden milyonlarca dolar kaldığını ortaya çıkarmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde