Domuz gribini temizliyorum iddiasıyla rekor satışa ulaştı

Domuz gribini temizliyorum iddiasıyla rekor satışa ulaştı

Dünyada yayılmaya devam eden domuz gribi nedeniyle anti bakteriyel jel üretim ve satışında büyük oranlı yükseliş görüldüğü bildirildi.

Domuz gribini temizliyorum iddiasıyla rekor satışa ulaştı
16px
24px
22.09.2009 12:39
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin bu konudaki ilk üreticileri arasında yer alan İzmir'deki Viking firması Avrupa ülkeleri ve ABD'den gelen talebe  yetişmek için vardiya artırdı. Anti bakteriyel jel üretimine geçen yıl başlayan Viking Temizlik ve Kozmetik İhracat Müdürü Hüseyin Hız, hijyen konusundaki bilinçlenme artışıyla paralel olarak kademeli bir yükseliş bekledikleri jel ürününde domuz gribi hastalığı sonrası bir talep patlamasının yaşandığını söyledi. 

 Yılın 9 ayında satışların yüzde 250 artış olduğunu ve siparişleri yetiştiremediklerini kaydeden  Hız, şunları söyledi: “Şu anda kendi markamız ve başka markalar adına Hollanda, Almanya, Fransa ve İngiltere'ye üretim yapıyoruz. Son olarak ABD'den gelen talep üzerine bu pazara da yıllık 24 konteynerlik bağlantı yaptık. Ortadoğu ülkelerine de ihracata başladık. Özellikle Libya, Mısır, Kuveyt, Dubai, Katar ve Libya'dan talepler geliyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde