Domuz gribine karşı C vitaminli menü

Domuz gribine karşı C vitaminli menü

Meclis, domuz gribi (A/H1N1) salgınına karşı çeşitli önlemler aldı. İşte dikkat çeken önlemler

Domuz gribine karşı C vitaminli menü
16px
24px
18.11.2009 13:43
ABONE OLgoogle

Meclis, domuz gribi (A/H1N1) salgınına karşı çeşitli önlemler aldı. Bu önlemlerden birisi de lokantalarda C vitamini yönünden zengin menü hazırlanması.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız'ın konuya ilişkin yazılı soru önergesine verdiği cevaba göre, Mecliste domuz gribine karşı alınan önlemler şöyle:

- Milletvekili-seçmen diyaloğunda tokalaşma ve sarılmanın fazla olması sebebiyle, tokalaşmanın riskine yönelik bilgilendirici afişlerin ziyaretçi-kabul salonundan itibaren milletvekili odalarına kadar değişik yerlere asılması, bilgilendirici broşürlerin dağıtılması.
- Ellerin çok fazla temas ettiği musluklar, korkuluklar, masa, sandalye gibi yüzeylerin daha sık dezenfeksiyonu.
- Odaların sık sık havalandırılması.
- Gribal enfeksiyon teşhisi konan hastalara rapor verilerek, işyeri ortamından uzaklaştırılmaları.
- Başta sağlık çalışanları, ziyaretçi-kabul salonu personeli, aşçı, garson, çay ocakçı ve insanlarla yakın temasta bulunan diğer personel olmak üzere personelin ve milletvekillerinden isteyenlerin grip aşısının yapılması.
- Lokantalarda C vitamininden zengin menü çıkarılması.

Cevapta, alınan tedbirler ile daha ileri düzeydeki tedbirlerin, Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde grip salgının şiddetine göre uygulanacağı belirtildi.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde