Doluca Şarapçılık'tan zam istedi, işten atıldı

Doluca Şarapçılık'tan zam istedi, işten atıldı

Doluca şarap fabrikasında çalışan işçi Yılmaz Şahin, zam istemesinin ardından işten çıkarıldı

Doluca Şarapçılık'tan zam istedi, işten atıldı
16px
24px
14.04.2013 11:49
ABONE OLgoogle

Tekirdağ’ın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Doluca şarap fabrikasında çalışan işçi Yılmaz Şahin, zam istemesinin ardından işten çıkarıldı.

Şahin, yaklaşık bir aydır fabrika kapısının önünde işe geri alınmak için nöbet tutuyor. Yaklaşık 3 yıldır Doluca şaraplarının Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan fabrikasında çalışan Şahin, fabrika yönetimimin yüzde 6’lık zam kararına itiraz etti.

İtirazın ardından işyerinde zor günler geçirdiğini belirten Şahin, “Biz zam kararına itiraz eden 3-4 kişiydik. Bizi özel olarak çağırdılar. Şirketin gelir durumunun yüzde 10’luk bir zam yapma olanağına sahip olmadığını söylediler. Ben tekrar itiraz ettim. Sonra toplantı bitti” dedi.

Tutanak tutulmasının ardından temizlik bölümüne alındığını belirten Şahin, 13 Mart tarihinde de işten çıkarıldığını söyledi.

‘Gözaltına aldılar’

İşten çıkarıldıktan sonra fabrikanın kapısının önünde çadır kurarak işe geri alınmasını talep eden Şahin, çadır eylemini başlatmasının ardından yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çadırlı eylemimi başlattıktan sonra fabrika güvenliği müdahale etti. Daha sonradan polisler geldi, çevik kuvvet ekipleri geldi. ‘Çadırı kaldır’ dediler. Kaldırmadım; daha sonra gözaltına aldılar.”

Eylemini başlatmasının ardından ailesini de memleketi Tunceli’ye göndermek zorunda kaldığını belirten Şahin, sendikalardan da destek istedi.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde