Dolmabahçe sır görüşmesi için flaş iddia

Dolmabahçe sır görüşmesi için flaş iddia

Dolmabahçe'deki Erdoğan-Büyükanıt görüşmesi için ilginç iddia geldi...

Dolmabahçe sır görüşmesi için flaş iddia
16px
24px
21.02.2017 05:12
ABONE OLgoogle

Modern Zamanlar’ın Hasan Sabbah’ı Fethullah Gülen’ adında bir kitap kaleme alan Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan'ten ilginç iddia: Büyükanıt Erdoğan'a FETÖ'yü anlatıp ikna etti.

Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Abdülkadir Özkan Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 'Benimle mezara gidecek' dediği hala gizemini koruyan Erdoğan'la görüşmesinin konusunun Fethullah Gülen olduğunu açıkladı. Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Özkan'ın bu konudaki sözleri şu şekilde...

DOLMABAHÇE'DE FETHULLAH GÜLEN'İ ANLATTI

- Ergenekon sürecinde hükümetle işbirliklerine yönelik eleştirilere ne diyorsunuz?

Çok enteresan bir şey söyleyeceğim. Hatırlarsanız Sayın Erdoğan Başbakan olduğu dönemde Dolmabahçe’deki ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile özel bir görüşme yapmıştı. İçeriği açıklanmadı ve Büyükanıt “Benimle mezara girecek” dedi. O görüşmeden tam bir ay sonra Ümraniye’de bir gecekonduda mühimmatlar bulundu. Sonra Poyrazköy baskını oldu ve Ergenekon süreci başladı.

Bence Sayın Büyükanıt o gün bu cemaatin devlet, emniyet, istihbarat ve ordu içinde ulaşmış oldukları tehlikeli noktayı Sayın Erdoğan’a haber verdi ve ikna etti. 2007’de Erdoğan bu örgütün devlet içerisinden tasfiye edilme operasyonunu başlatacaktı. Ama bir ay sonra orduya ait mühimmatların bulunduğu, darbe günlüklerinin ele geçirildiği haberleri üzerinden bir kamuoyu oluşturdular. Ordunun darbe hazırlığı içerisinde olduğunu ve kendilerinin bu darbeyi deşifre ettiğini söylediler. Süreci manipüle ettiler.

Böylece Ergenekon sürecine toplumsal bir destek kazandılar. Fakat kuvvet komutanları yavaş yavaş içeri alınmaya başlayınca ve İlker Başbuğ hapse atılınca Sayın Erdoğan bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti. Ergenekon süreci ve Taraf Gazetesi aleyhine konuşmalar yapmaya başladı. 2011 sonrasında da dershaneler tartışmasını açarak örgütün tasfiye sürecini başlattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde