Dolce&Gabbana’ya 343 milyon euro ceza!

Dolce&Gabbana’ya 343 milyon euro ceza!

İtalya’da mahkeme dünyaca ünlü moda markası Dolce&Gabbana’ya 343 milyon euro’yu aşan vergi cezası kesti. Firma karara itiraz edecek

Dolce&Gabbana’ya 343 milyon euro ceza!
16px
24px
02.04.2013 08:59
ABONE OLgoogle

Beyonce ve Madonna gibi ünlülerin modacısı olarak bilinen Dolce&Gabbana’ya (D&G) bir İtalyan mahkemesi tarafından vergi cezası kesildi. Mahkeme kararına göre, ünlü modaevinin, 343 milyon euro’nun üzerinde bir ceza ödemesi isteniyor. 

İtalyan medyasında çıkan haberlere göre mahkeme, D&G’nın milyonlarca euro’luk gelirini vergi makamlarından gizlediği kararına vardı. Bunun için mahkeme, şirkete 343 milyon euro’luk ceza keserken ayrıca bu cezanın faizinin de tahsil edilmesi istedi.

Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, 2004-2005 yıllarında markanın kontrolünü Lüksemburg’daki bir paravan şirkete devrederek, İtalya’da 420 milyon euro’luk vergi avantajı sağlamakla suçlanıyor.

Savcılar, bu şirketin adının Gado olduğunu, bunun da kurucuların adlarından türetildiğini ifade etti. Aralarında iki ünlü modacının da bulunduğu şirketler için hazırlanan iddianamenin 2010 yılında hazırlandığı, ancak 2011’de davanın reddedildiği belirtiliyor. Ancak geçen yıl İtalyan yüksek mahkemesinin, ünlü modacılara karşı davanın yeniden görülmesi kararı verdiği hatırlatılıyor.

 Dolce ve Gabbana, bu suçlamaları reddederken, davaya itiraz edileceği kaydediliyor. Gabbana, twitter’daki mesajında “Tek derdim elbiseler yapmak, hepsi bu. Ne istiyorlarsa, onu söylesinler” ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde