Dolarda düşüş hızlandı

Dolarda düşüş hızlandı

Haftanın ikinci işlem gününde dalga boyunun önceki günlere göre azaldığı dolar/TL, bu sabah 6.10 seviyelerine geldi.

Dolarda düşüş hızlandı
16px
24px
15.08.2018 07:33
ABONE OLgoogle

Hafta başında 7 lira seviyesini aşan dolar/TL, BDDK ve Merkez Bankası tarafından alınan önlemler sonrası kısmen sakinleşti.

Haftanın ilk günü dalga boyu bu gelişmelere karşın yüksek olsa da dün bu rakam 6.50-6.40 arasına çekildi. TCMB'nin bir faiz artırımı yapabileceği beklentileri ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcılar ile bir toplantı yapacağı haberi kurda iyimser havayı destekledi.   Selvi: Güvenilir bir kaynak, Brunson krizi konusunda hafta sonu bir gelişme olabilir

Dün 6.43 seviyesinden kapanan dolar/TL'de bu sabah geri çekilme hızla devam ediyor. Kur, henüz ilk işlemlerde 6.10 seviyelerine kadar geriledi. Euro/TL de 7.02 seviyesinden fiyatlandı.

Dünya'nın aktardığına göre, bugün yurt içi piyasalarda mayıs ayı işsizlik rakamları ve temmuz ayı bütçe dengesi verileri açıklanacak. Yurt dışında ise İngiltere TÜFE ve ABD verileri takip edilecek.

Öte yandan Türkiye, ABD menşeili bazı ürünlere ek vergi getirdi. Aralarında pirinç, alkollü içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin de olduğu ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek vergi oranları iki kat artırıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde